nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Sjaak Bral gastconservator expo Haagse Harry

Vanaf 20 april vindt er in het Haags Historisch Museum een expo over Haagse Harry plaats. Na het overlijden van tekenaar Marnix Rueb heeft Bral zich opgeworpen als een soort hoeder van diens erfenis en meer in het bijzonder van de stripfiguur Haagse Harry.

Bral: “Het wordt de zomerexpositie. Erg leuk en ook een eer om te doen. Ik heb veel materiaal en ik kende Marnix natuurlijk goed. Ook de betekenis van Harry voor de samenleving komt aan de orde. Veel Hagenaars voelen een band met zijn beeld op de Grote Markt. In de zomer laten zich daar vierhonderd mensen per dag fotograferen. Dus Harry verdient wel een tentoonstelling.”

Om de tentoonstelling over Haagse Harry en zijn geestelijk vader Marnix Rueb compleet te maken, is het museum op zoek naar foto’s van mensen die met Haagse Harry op de foto staan. Stuur daarom voor 11 maart jouw foto met Haagse Harry naar het museum.
www.haagshistorischmuseum.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...