nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Expo Kamagurka en Herr Seele: Vive la sociale

T.e.m. 21 september loopt in Villa Volta in Oostende (BE) en nieuwe expo van Kamagurka en Herr Seele, Vive la sociale.

De kust is een inspirerende plek voor Kamagurka en Herr Seele. Luc Zeebroek (Kama) is er geboren, in Nieuwpoort en Peter van Heirseele (Herr Seele) spoelde aan in Oostende … vanuit de zee?
De enigmatische slogan ‘Vive La Sociale’ op het imponerende spandoek in de ‘Intrede van Christus in Brussel 1889’ van James Ensor is aanzet voor een hommage aan de meester van Oostende.
Dat doek verbeeldt de optocht van een fanfare, een carnaval, maar het is ook een conversatiestuk, zoals Ensor ze zijn leven lang zou schilderen.

Vreemde figuren in gesprek, Sacrae Converzasione, Kama en Seele willen zich mengen onder dat volk, de maskers, de muzikanten, de clowns en de freaks, de gewone man, de aangespoelde. Opnieuw die mensen gaan afbeelden, portretten maken, gemengd met het maken van fictieve helden, fantastische personages, de wondere wereld van het surrealisme, van de grap, het absurde.
Het eindresultaat wordt een installatie, een waanzinnig eerbetoon aan Ensor, in een 25-tal grote schilderijen, objecten en video, tentoongesteld in een typische Belle Epoque woning, Villa Volta. Kama er Herr Seele maakten voor deze tentoonstelling meer dan 20 portretten van Oostendenaren in een ensoriaanse setting.

Deze expo maakt deel uit van Ensor 2024, ter ere van 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor.

Meer info en tickets:
www.visitoostende.be

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...