nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Wim Daniëls

Wim Daniëls – De Dunne Daniëls

“In De Dikke Daniëls (2022) schreef Wim Daniëls over een groot aantal facetten van de Nederlandse taal: over de geschiedenis ervan, het spel dat met de taal mogelijk is, bijzondere woorden en uitdrukkingen, enzovoort. Nu is er ook De Dunne Daniëls, waarin hij bondig alle regels uit de doeken doet op het gebied van spelling, leestekens, woordkeuze en zinsbouw. Is het wie of wat schets mijn verbazing? Hoe weet je of de spelling geschrobd of geschrobt moet zijn? Wat is een meewerkend voorwerp? En wat is eigenlijk de functie van een puntkomma?
De Dunne Daniëls is voor iedereen die de precieze taalregels niet meer weet of ze nooit eerder geleerd heeft. Het boek is, zoals we van Wim Daniëls gewend zijn, heel toegankelijk gescheven en geschikt voor lezers met een uiteenlopend taalniveau en van verschillende leeftijden. Wie eindelijk eens wil weten hoe het zit met de regels van het Nederlands vindt in De Dunne Daniëls een handzaam houvast.

Verschijnt in augustus bij Alfabet Uitgevers.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.