nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Expositie schilderwerk Hella de Jonge

Vandaag viert Hella de Jonge haar 75e verjaardag. Dat is de aanleiding voor een expositie van haar schilderwerk van de afgelopen vier jaar.

De Jonge is beeldend kunstenaar en levert grote bijdragen aan de voorstellingen van haar echtgenoot Freek de Jonge. Aan het begin van de corona-epidemie pakte ze de schilderkwast weer op, na deze op de Rietveld Academie te hebben neergelegd en zich te concentreren op sieraden, keramiek en brons. Door middel van het schilderen maakte ze contact met haar verleden en haar familie. Als vanzelf volgden ook hedendaagse actuele onderwerpen.

Ook is er een keuze gemaakt uit eerder werk in keramiek en brons. De Jonge: “Mijn leven is werken. Mijn werk is leven. Strijden, vechten, knokken, dansen, stilstaan, ademhalen. Hella, de volhardende. Ik exposeer om te communiceren, te delen, vast te leggen wat ik zie, voel en weet.”

Het getoonde schilderwerk speelt een centrale rol in de documentaire “Het Atelier, portret van Hella” (2023) waarin Freek de Jonge de werkwijze van zijn vrouw heeft vastgelegd. Tijdens de expositie zal de film ‘Het Atelier’ in cinema De Witt, tegenover de Kunstkerk, worden vertoond op 10 en 26 mei.

De doeken worden getoond in de Kunstkerk in Dorecht tot en met 14 juni 2024 en is steeds van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 16.00 uur vrij toegankelijk.
www.kunstkerk.com

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.