nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Youp van ’t Hek

Frank Verhallen – Youp van ’t Hek: Je leven spelen

“Van scharrelen in theatertjes met slechts enkele bezoekers tot zijn doorbraak bij het grote publiek in de Alles Is Anders Show in 1984; van zijn eerste Oudejaarsconference in 1989 – met de beruchte Buckler-sketch – tot een wekenlang uitverkocht Koninklijk Theater Carré tijdens zijn afscheidstournee.

In alles wat Youp al die jaren schrijft, vertelt en zingt, put hij uit zijn persoonlijk leven, dat hij hartstochtelijk leeft als was het zijn ‘allerlaatste uur’. Je leven spelen schetst aan de hand van Youps immens succesvolle carrière een scherp portret van de jongen die er ooit van droomde uit te groeien tot een belangrijk cabaretier.”

Frank Verhallen (1956) is schrijver en al meer dan veertig jaar autoriteit op het gebied van het Nederlandse cabaret. Hij schreef onder meer standaardwerken over Freek de Jonge, Neerlands Hoop, Michel van der Plas, Co Westerik en Willem Wilmink.

Verschijnt op 3 september bij Uitgeverij Thomas Rap.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...