nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Nederlands Rijmwoordenboek

Jaap Bakker – Nederlands Rijmwoordenboek

Het Nederlands Rijmwoordenboek is al bijna veertig jaar het ultieme dichtersgereedschap, hooggeprezen door professionele liedjesschrijvers en vertalers, maar ook zeer gewaardeerd door de gewone gelegenheidsrijmer. Dankzij een rondgang langs recente bronne kon de basiswoordenschat worden vervolledigd. Uiteraard zijn veel hedendaagse woorden toegevoegd, zoals flitsbezorger, socialite, Snapchat en onesie. Geheel nieuw zijn de rijtjes van ‘ scheidbare werkwoorden’ zoals gaat mee, geeft mee, leeft mee, maakt mee, enzovoort, waardoor de dichterlijke uitdrukkingsmogelijkheden aanzienlijk worden vergroot.

Qua veelzijdigheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak steekt dit boek ver uit boven de huidige internet-rijmwoordenboeken.

Verschijnt dit najaar bij Nijgh en Van Ditmar.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.