nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Nieuw op Videoland: Pieter Derks, Tim Fransen, Kasper van der Laan, Lisa Ostermann

Vanaf vandaag te streamen bij Videoland: Pieter Derks, Tim Fransen, Kasper van der Laan en Lisa Ostermann.

Pieter Derks met de voorstelling ‘Uit het Niets’:
“Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario.
In zijn nieuwe voorstelling ‘Uit het niets’ stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek – en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.”

Tim Fransen met de voorstelling ‘De Mens en Ik’:
“De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. En of we ons wel altijd zo wijs gedragen als onze zelfgekozen naam suggereert.
Op komische wijze maakt hij ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.”

Kasper van der Laan met de voorstelling ‘1 kilo’:
“Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain.”

Lisa Ostermann met de voorstelling ‘Met z’n Allen’:
“In ‘Met z’n allen’ laat Lisa zien hoe we uit alle macht proberen de sfeer erin te houden: soms vol enthousiasme, maar regelmatig ook uit pure wanhoop. Veel zin heeft het echter niet, want de sfeer trekt zich er weinig van aan. Gelukkig weet Ostermann met scherpe humor, muzikale intermezzo’s en de nodige danspasjes zelf wel de stemming hoog te houden.”

Foto Pieter Derks: Roy Soetekouw

Categorie: Elders op het web | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...