nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Theo Nijland maakt musical ‘De Noorderzon’ voor Brigitte Kaandorp

Het afgelopen jaar heeft Theo Nijland een musical geschreven voor Brigitte Kaandorp.
“Het heet ‘De Noorderzon’ en het gaat over een koor uit Amsterdam-Noord. De negen zangers vertrekken naar Frankrijk, om mee te doen aan een concours. De truc is: mijn musical wordt helemaal begeleid door één gitaar. Is dat musical, kun je zeggen. Ik vind van wel. Er is een verhaal, er wordt in geacteerd en mensen barsten in zang uit. Dat is toch musical? Mijn insteek is dat Brigitte vooraf gaat uitleggen wat we gaan zien, dat doet ze in haar cabaretshows ook altijd. En dat het uiteindelijk gaat over de verbeeldingskracht die in ons eigen hoofd zit. Ik wil dat het om te lachen is én ontroert.”

Hoewel de musical nog niet is aangekondigd, meldden we begin mei op Zwartekat dat Brigitte Kaandorp van plan is om dit jaar op een locatie in IJmuiden een nieuw kerstspektakel te organiseren, gevolgd door een andere voorstelling in 2025. En dat zou wel eens de musical kunnen zijn.

In mei maakte Nijland tijdens een hommageavond in De Kleine Komedie bekend dat hij zelf niet meer zal optreden. Ondanks dat hij is hersteld van een hersenbloeding is dat naar zijn mening onvoldoende en heeft hij zijn afscheidstournee definitief afgelast.

In een uitgebreid interview in Trouw kijkt hij terug op het stoppen met optreden, maar ook vooruit naar het maken van verschillende musicals.

Lees hier het gehele interview: “Theo Nijland: ‘Drie musicals schrijven en dan sterven’”
30 juni 2024

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.