nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Beeld & Geluid: 50 jaar Simplisties Verbond

Op 22 en 23 oktober wordt stilgestaan bij het 50 jarig-bestaan van het Simplisties Verbond, opgericht door Kees van Kooten en Wim de Bie.

“In hun programma’s maakte Nederland kennis met talloze iconische typetjes die in ons collectieve geheugen gegrift zijn, zoals de Vieze Man, de zusjes Veenendaal, wethouder Hekking en natuurlijk de Haagse Clichémannetjes en F. Jacobse en Tedje van Es, de vrije jongens van de Tegenpartij. Haagser wordt het niet. Op deze avond blikken we terug in een wervelende talkshow, met uniek beeldmateriaal, speciale gasten en de legendarische muziek, vertolkt door De Règâhs. Een ode aan de Haagse roots van deze twee grootheden van de satire. De avond wordt (mede)samengesteld en gepresenteerd door de andere Haagse icoon, Sjaak Bral.”

Voor meer info en kaarten:
diligentia-pepijn.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.