nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Youp van ’t Hek

In oktober verschijn het nieuwe boek van Youp van ’t Hek, Tatoeagespijt en ander kuddeleed.

“Soms zie je mensen lopen die eruitzien als de vol gekliederde schoolbank van een opstandige puber. Ik vermoed dan dat ze het zelf mooi vinden. Of vonden. Bestaat er tatoeagespijt? Ja. Er zijn nu al klinieken waar je je vrijwillig gekozen verminkingen kunt laten uitgummen. Dat schijnt niet pijnvrij te gebeuren. ‘Tatoeagespijt’ is een door Youp verzonnen woord dat zomaar opeens opdook in een van zijn zaterdagse columns in de NRC, waarin hij al meer dan dertig jaar wekelijks een beetje stoeit met de tijdgeest. Het woord is inmiddels volkomen ingeburgerd en moeilijk weg te gummen. Tatoeagespijt en ander kuddeleed staat vol ongezouten en dubbel gepekelde meningen over alles en iedereen. Ook over hemzelf. Geen betere spot dan zelfspot.”

Tatoeagespijt en ander kuddeleed wordt uitgebracht door Uitgeverij Thomas Rap.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...