nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Eredoctoraat Open Universiteit voor Arjen Lubach

Arjen Lubach heeft een eredoctoraat gekregen van de Open Universiteit. Hij ontvangt dit eredoctoraat vanwege zijn bijdrage aan de wetenschap en samenleving.

Met de toekenning van het eredoctoraat wil de Open Universiteit haar waardering tonen voor de onderscheidende bijdrage die Lubach levert aan het maatschappelijk debat. Zo behandelt hij met name in zijn televisieprogramma’s De Avondshow en Zondag met Lubach vaak ingewikkelde thema’s uit de samenleving op een humoristische, heldere en makkelijk te begrijpen manier. Met filmpjes, bijvoorbeeld over of Europa zich wel kan verdedigen, over waar al het water (door veel regen) naar toe moet en over Artificial Intelligence.
www.ou.nl

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 40e dies natalis van de Open Universiteit op donderdag 26 september 2024 in Theater Heerlen. Het is niet duidelijk of Lubach dan aanwezig zal zijn.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...