nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Nieuwe musical over Fien de la Mar

NDM Theaterproducties wil in 2025 een nieuwe musical brengen over het leven van cabaretiere-actrice Fien de la Mar (1898-1965). De casting voor de musical is onderweg.

Josephina Johanna (Fien) de la Mar gold als een uitzonderlijk actrice, maar was een grillig talent met een gecompliceerd karakter. Tijdens haar turbulente leven was ze één van de eerste Nederlandse filmsterren en in 1947 kreeg ze haar eigen theater, Theater De La Mar. Dat bleek geen financieel succes en in 1952 nam Wim Sonneveld het theater over onder de naam Nieuwe de la Mar Theater. In 2010 werd het door Joop van den Ende na een verbouwing heropend als DeLaMar.

Het is niet voor het eerst dat er een musical verschijnt over het leven van Fien de la Mar. Geinspireerd door de biografie geschreven door Jenny Pisuisse was er eerder de musical ‘Fien’ uit 1982, met Jasperina de Jong als Fien en Gerard Cox als Piet Grossouw. De tekst was van Eric Herfst en Ivo de Wijs en de muziek van Joop Stokkermans.

In 2016 verscheen ook een documentaire over haar leven onder de titel ‘Ik wil gelukkig zijn’.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.