portret

Joep Onderdelinden

Laatste nieuws
-al het nieuws over Joep Onderdelinden

Bio.txt
Joep Onderdelinden (Cruquius, 8 september 1965 als René Onderdelinden) is acteur en cabaretier.

Hij speelt in de musicals Funny Girl, Willeke en Carlie. Hij speelt toneel bij gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Ro-theater, NNT en Hollandia. Ook speelt hij in een tiental Nieuwe de La Mar/Bellevue- en Toneelschuurprodukties. Hij danst in drie moderne dansvoorstellingen van Wies Merkx, werkte een aantal maal met beeldend theatermaker Frans Malschaert en stond naast Paul de Leeuw in de cabaretvoorstelling Beste Maatjes.

Als verteller werkte hij met verschillende musici, ensembles en orkesten tw. het Nederlands Blazers ensemble, Orkest de volharding, Holland Symfonia, Romeo- en Matangi Kwartet, Metropole Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Rotterdams Philharmonisch Orkest en werd twee maal gevraagd door de wereldberoemde Janine Jansen.

Op tv valt hij op door zijn rol als Roel in de Paul de Leeuws tv-serie Seth & Fiona, waarin hij de zoon speelt van Fiona (Olga Zuiderhoek). Hij was te zien in De Jimmy Hopper Show (BNN). De meeste tv-produkties deed hij bij de VPRO jeugd, waarvan Zaai met zijn rol als Postbode Siemen de bekenste is.

Als assistent-regisseur cq spelcoach was hij verbonden aan de musicals A Chorus Line, Copacabana, GREASE, Assepoester en FAME en als assistent choreograaf werkte hij mee aan de speelfilm Ja Zuster Nee Zuster.

Naast zijn acteer werk is hij ook regelmatig als presentator actief. Op tv presenteert hij de programma's Tegen de Klok (NCRV), Mam, het begint! (VPRO), WVC (VPRO) en De dokter van Bart (BNN) en daarbuiten presentaties voor grote evenementen zoals CINEKID, IDFA, BUMA & het GSCF.

In 2003 waagt hij zich voor het eerst aan een cabaretsolo, Joep. Daarna maakt hij de solovoorstellingen Strak (2005), Worst (2007) en Nat (2010).