portret

terug

In de media: Martijn Oosterhuis - 15 februari 2006
"Opnieuw toont hij zich een stand-upcomedian, die met een microfoon in de hand behendig van het ene onderwerp naar het andere manoeuvreert. In zijn eerste solo was hij op zijn best als hij leedvermaak schiep over zichzelf. Ooknu ontleent hij veel materiaal aan wat hij zelf heeft gezien en meegemaakt, en daarmee mikt hij - met succes - op deherkenbaarheid van huiselijke herinneringen. Het resultaat is een voorstelling vol vertier. Daar staat tegenover dat Oosterhuis' komisch bedoelde commentaar lang niet altijd even verrassend is. Veel verder dan een uitroep van verbazing gaat het vaak niet. Het blijft aan de oppervlakkige kant."
'Oosterhuis grapt, maar bijt niet' door Henk van Gelder in: NRC Handelsblad, 25 jan 2006

"Hij biedt ego-cabaret pur sang - een schreeuw om aandacht, zoals hij zelf zegt - waarin de conferences beperkt blijven tot niemendalletjes over een jeugd als tandartszoon in het bekakte Amstelveen, over hoe leuk sinterklaas vroeger was en hoe verpest de jeugd van tegenwoordig is.(..) Af en toe doet Oosterhuis stemmetjes om typetjes neer te zetten, maar in de reikwijdte van zijn typeringen is hij beperkt. (..) Een enkele keer dreigt hij in zijn conferences in de actualiteit verzeild te raken, maar de grappen over de ontruiming van woonwagenkamp Vinkenslag en het uitzenden van troepen naar Afghanistan blijken tandeloze flauwiteiten. Van huis uit van Martijn Oosterhuis is cabaret van het armetierigste soort."
-lees het hele artikel
'Oosterhuis tandeloos en flauw' door Alexander Nijeboer in: Volkskrant, 29 jan 2006

In de media: Martijn Oosterhuis - 28 maart 2003
In de Haagsche Courant stond een recensie door het GPD van de voorstelling 'Echt' van Martijn Oosterhuis.
"Meer nog dan Javier Guzman is 'Echt' van Oosterhuis dit seizoen dé voorstelling voor de liefhebbers van het snelle lachwerk. Twee keer drie kwartier houdt de Haagse Amsterdammer de zaal in een houdgreep. Geen adempauzes, naadloze overgangen, geen gekunstelde verhalen om naar een grap toe te werken. Gewoon vliegen en scoren."
-Oosterhuis dendert van grap naar grap