www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Op Sterk Water

Seizoen 2020-2021
In space
-speellijst

Hoe overleef ik kerst
-speellijst

Over 'In space'
"In hun nieuwe voorstelling In Space gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij..."

Impresariaat
TVB Theater

Laatste nieuws
-al het nieuws over Op Sterk Water

Bio.txt
Op Sterk Water brengt stand up, cabaret, toneel en muziek samen. Op Sterk Water heeft geen vast programma. Uit publiekssuggesties wordt een opera of musical geïmproviseerd, een Shakespeare-drama of een Jerry Springer-show. De eenmalige scènes zijn actueel, inventief en vooral grappig.

Al enkele jaren is ImproComedy een enorme theaterhit in landen als Engeland en Duitsland als René M. Broeders eind jaren negentig deze theatertrend naar Nederland. Daarbij brengt hij een aantal jonge theatermakers samen in Op Sterk Water. In september 2009 draagt hij de artistieke leiding over aan cabaretier en speler van het eerste uur: Daniel Koopmans.

Voorheen putte Op Sterk Water uit een pool met improvisators, maar sinds 2010 is er sprake van een vaste kern spelers. In 2012 gaat hun eerste officiële voorstelling Alfa in premiere.