www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Op Sterk Water

Seizoen 2018-2019
Hotel (reprise)
-speellijst

Een magische kerst met Op Sterk Water (reprise)
-speellijst

Over 'Hotel'
"Twee opties. Je kent Op Sterk Water al en gaat dit jaar dus weer. Of je bent nog onwetend, maar staat open voor een magische theaterbelevenis.

Check dit seizoen in bij de nieuwste, ongelooflijk grappige en muzikale show van Nederlands beste impro-cabaretgroep. Met HOTEL heeft Op Sterk Water zichzelf én het genre opnieuw uitgevonden. Steeds staat de lobby van hun hotel in een andere stad. De gastheren luisteren nauwkeurig naar de laatste nieuwtjes, de sores en gebruiken van de plaatselijke bevolking. Zo ontstaat elke avond een volledig nieuw plot vol hilarische intriges en onverwachte wendingen.

Ondersteund door een muzikant, interactieve projecties en een magische lift, onderzoeken ze hoe gastvrij we eigenlijk zijn. 'HOTEL' is een geimproviseerde voorstelling die haar gasten onbedaarlijk laat lachen op een reis die ze nooit zullen vergeten."

Over 'Een magische kerst met Op Sterk Water'
"Kerst, "the most wonderful time of the year"! Of niet? Op Sterk Water neemt je deze kerst mee langs de meest herkenbare situaties in het "gezelligste" seizoen van het jaar. Met interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie. Wakker het kerstgevoel dit jaar extra goed aan en beleef een magische kerst zoals je die nog nooit eerder hebt beleefd."

Impresariaat
TVB Theater

Laatste nieuws
-al het nieuws over Op Sterk Water

Bio.txt
Op Sterk Water brengt stand up, cabaret, toneel en muziek samen. Op Sterk Water heeft geen vast programma. Uit publiekssuggesties wordt een opera of musical geïmproviseerd, een Shakespeare-drama of een Jerry Springer-show. De eenmalige scènes zijn actueel, inventief en vooral grappig.

Al enkele jaren is ImproComedy een enorme theaterhit in landen als Engeland en Duitsland als René M. Broeders eind jaren negentig deze theatertrend naar Nederland. Daarbij brengt hij een aantal jonge theatermakers samen in Op Sterk Water. In september 2009 draagt hij de artistieke leiding over aan cabaretier en speler van het eerste uur: Daniel Koopmans.

Voorheen putte Op Sterk Water uit een pool met improvisators, maar sinds 2010 is er sprake van een vaste kern spelers. In 2012 gaat hun eerste officiële voorstelling Alfa in premiere.