portret

terug

In de media: Op Sterk Water - 5 jan 2013
"(..) de voorstelling staat of valt natuurlijk bij het improvisatietalent van de acteurs. Ook op dit gebied scoort Op Sterk Water bovengemiddeld. De vier leden zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en kunnen zowel acteren als zingen. Doordat ze veel originele opdrachten hebben verzonnen weet ALFA voortdurend te verrassen. Er worden onder meer een filmtrailer, een journaal en zelfs een complete musical bij elkaar geïmproviseerd. (..) Het publiek wordt voortdurend gevraagd naar onderwerpen en persoonlijke ervaringen. (..) Op deze interactieve wijze ontstaat een avond vol intelligente, muzikale en cartooneske improcomedy die vanuit elk luikje in het decor weet te verrassen."
'Alfa ****' door Joris Henquet, in: Volkskrant, 19 nov 2012

In de media: Guido Weijers en Op Sterk Water - 1 sept 2004
Guido Weijers kon op Lowlands niet iedereen behagen:
"De Nijmeegse stand-up komediant Guido Wijers kreeg van de spreekstalmeester in de Juliet-tent een introductie waar je koud van werd. Wij gingen niets minder zien dan het beste, snelste en hardste dat momenteel op de humorpodia te zien is. Dat kon dus eigenlijk alleen maar tegenvallen, maar dat het optreden van Weijers echt helemaal niets om het lijf had, kwam voor uw culturele verslaggever toch nog als een verrassing. (..) de enkele snelle treffer legt hij voor alle zekerheid nog anderhalf keer extra uit. Maar de lol gaat er helemaal af als de burgerlijke ondertoon doorschiet in plat sexisme en racisme (Negers doen alles in hun eigen tempo, daarom verdienen ze ook minder). Foute boel."
Over Op Sterk Water is de verslaggever een stuk enthousiaster:
"Dit is hun derde succesjaar op Lowlands, en weer bleken de heren nieuwe manieren te hebben gevonden om zich door het publiek te laten aansturen. Roep een letter, een film, een muziekstijl, een locatie, een anekdote - Op Sterk Water maakt er een sketch mee."
-Guido Weijers zuigt (met een zachte g)
door Fred Hermse, in: 3voor12.nl, 21 aug 2004