www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Frank van Pamelen

Seizoen 2021-2022
Talk - met Jan J. Pieterse, John Schleipen
-speellijst

Over 'Talk'
"TALK. Het is geen TED. Het is geen pep. Het is meer dan dat.

Dit wordt de meest onvergetelijke talk ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met verbijsterende slides en verbale slidingen, en proberen ondertussen steeds wanhopiger het publiek voor zich te winnen.

Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede, van de bizarre start tot de spectaculaire ontknoping. De naar adem happende toehoorders zullen het na afloop volmondig beamen: dit was de meest onvergetelijke talk ooit.

TALK is een cabaretvoorstelling van de Mannen van Taal: Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen (o.a. De Open Dichtshow) en John Schleipen (Creme Fraiche)."

Impresariaat
Bureau Van Dam

Laatste nieuws
-al het nieuws over Frank van Pamelen

Bio.txt
In het seizoen 1996/97 debuteerde Van Pamelen met zijn avondvullende programma 'Jongleren'. Met een fragment hieruit won hij de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met zijn tweede programma 'Planken Wambuis' bevestigde hij zijn reputatie als taalvirtuoos. Met gelijkgestemde geesten als Driek van Wissen, Kees Torn, Jan J. Pieterse, Jan Boerstoel en Pieter Nieuwint is hij te zien als De Plezierdichters met muzikale rijmavonden. Na zijn voorstelling 'Voorspel' gaat hij tien jaar lang een samenwerking aan met Jan J. Pieterse. Samen maken ze de theaterprogramma's 'De open dicht show', 'De open dicht show 2', 'Frank en Jan schrijven geschiedenis' en 'Mannen van taal'. In 2014 maakt hij opnieuw een solovoorstelling, 'Complot'.

Naast deze programma's treedt Van Pamelen regelmatig op voor specifieke gelegenheden als congressen en symposia, met een voor de gelegenheid aangepast programma. Ook schrijft hij teksten voor radio (KRO) en televisie (RTL5) en verschijnt een tijdlang in het dagblad Trouw elke dinsdag zijn berijmde commentaar op de politieke actualiteit. Tussen 2005 en 2007 was hij presentator van het bekende radioprogramma 'Vroege vogels'.