www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Rayen Panday

Seizoen 2021-2022
Trigger (reprise)
-speellijst

Focus
-speellijst

Over 'Trigger'
"Waarom is al het nieuws tegenwoordig 'Breaking News'? Waarom moet je het er tegenwoordig bij zetten als je een foto hebt genomen zónder filters? Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd?

De overvloed aan triggers heeft juist een averechts effect. Alles, inclusief jezelf, maar de hele tijd bijzonder vinden... Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal? Hij is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt het ene na het andere lachsalvo af. Terwijl hij intussen op zijn eigen, inmiddels zeer succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen. En heerlijke nummers zingt, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt."

Over 'Focus'
"Wegens omstandigheden had Rayen in 2020 alle tijd om een voorstelling te maken. Om te beseffen dat hij overal even ver vanaf staat als dat hij er deel van uitmaakt. Om zich af te vragen waarom hij zich zóveel in bijzaken verliest dat de hoofdzaak niet meer relevant is. én waarom we allemaal 'ons gevoel' aan het volgen zijn, zonder dat ons dat verder brengt. Om scherp te blijven moet je zowel kunnen in- als uitzoomen. Toegegeven; deze tekst komt &ocute;&ocute;k vaag over, maar dat komt omdat u de voorstelling nog niet heeft gezien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u: Focus."

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Rayen Panday

Bio.txt
Rayen Panday (Zaandam, 1983) overweegt als praktiserend hindoe om priester te worden, maar kiest toch voor een studie rechten. Als hij zich aanmeldt voor het Groninger Studenten Cabaret Festival wint hij de persoonlijkheidsprijs en sinsdien is hij actief als stand-up comedian en cabaretier. Zo is hij vanaf 2010 vaste kracht bij het Comedy Cafe Amsterdam.

In 2010 doet hij mee aan Cameretten met de voorstelling 'Drie keer Rayen' dat in 2013 avondvullend in premiere gaat. Gevolgd door de solovoorstellingen 'Vrijspraak' in 2014 en 'Niet verder vertellen' in 2016. Daarnaast werkt hij mee aan 'De Grote WK Show' in 2012 en 'Prinsjesdag' met Jeffrey Spalburg in 2014.

Achter de schermen is hij tekstschrijver voor 'Zo: Raymann' en 'De Dino Show'. Na gastoptredens in 'Mag ik u kussen?' en 'In goed gezelschap' is hij in 2015 vaste medewerker in het tv-programma 'BAAS Raymann'.