portret

De Partizanen

Laatste nieuws
-al het nieuws over De Partizanen

Bio.txt
Merijn Scholten (Assen, 1983) studeert achtereenvolgens kunstmatige intelligentie, bedrijfskunde en journalistiek in Groningen. In mei 2007 wint hij zowel publieks- als de juryprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en in september 2007 wint hij het vijfde Knock Out Comedy. In februari 2008 doet hij auditie voor de Comedytrain en wordt aangenomen.

Thomas Gast (Oosterbeek, 1983) studeert Media & Cultuur in Amsterdam als hij besluit om ervaring op te doen op open podia. Ook hij doet auditie voor de Comedytrain en wordt aangenomen. Daar ontmoet hij Scholten.

Samen winnen ze als De Partizanen in 2013 de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. De korte voorstelling ' Een komische verfrissing' wordt vervolgens uitgebouwd tot het eerste avondvullende programma 'De Partizanen'. In november 2016 gaat de tweede avondvullende 'Welkom in Partizanië' in premiere.

In 2013 leveren De Partizanen bijdragen aan het Youtube-programma 'Panache' van Jan Jaap van der Wal en in 2016 hebben ze een wekelijkse rubriek in het tv-programma 'Cojones'.

Naast het theater schrijft Scholten teksten voor programma's als Dit Was Het Nieuws en maakt hij deel uit van het cabaret van Spijkers met Koppen.