www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Michael Van Peel

Seizoen 2018-2019
Van Peel overleeft 2018
-speellijst

Over 'Van Peel overleeft 2018'
"De tiende eindejaarsconference! De kieskoorts trok door het land, het einde van de politieke vrede. Het circus trok voorbij, de boer ploegde voort maar dankzij Van Peel komt alles goed.
2018. De kieskoorts trok als een epidemie door het land. Na vier verkiezingsvrije jaren - een legendarische periode van eendracht, voorspoed, daadkracht en samenhorigheid - was het plots gedaan met de politieke vrede. Zelfs binnen de meerderheid, die hechte coalitie, werd er plots gekibbeld en vielen partijen elkaar aan, alsof ze elk altijd al hun eigen agenda hadden gehad. Kiezers stonden paf.

Het circus trok voorbij, de boer ploegde voort en uit het modderige mengsel van assen en tranen boetseerde Van Peel zijn tiende eindejaarsconference. Alles kwam dan toch nog goed.

Of niet. Hoe dan ook. Dank oe voor de bloemen!"

Impresariaat (B)
123 Comedy Club

Laatste nieuws
-al het nieuws over Michael Van Peel

Bio.txt
Michael van Peel (1978) maakt in 2005 zijn debuut als comedian, aangemoedigd door comedyveteraan Nigel Williams. Naar eerder finalist te zijn geweest bij de 123 Comedy Award (2006) en het AKF Stand-up Comedy Concours (2006), wint hij in 2007 de jury- en publieksprijs van de Culture Comedy Award. En in 2009 de juryprijs van Humorologie.

Van Peel beschrijft zichzelf als 'lollige cynicus, gevangen in het lichaam van een acuut optimist', met actuele 'inhoudelijke' grappen over maatschappij en politiek.

In 2009 speelt hij zijn eerste eindejaarsconference 'Van Peel overleeft 2009'. Ook in de daaropvolgende jaren is hij te zien met 'Van Peel overleeft' te zien, shows die steeds beter worden ontvangen. Staat in de jaren daarvoor de Vlaamse cabaretier Geert Hoste eenzaam de top met zijn eindejaarsconferences, volgens dagblad De Morgen steekt Van Peel met 'Van Peel overleeft 2011' hem met succes naar de kroon. De Vlaamse Radio 1 zendt de eindejaarsconference uit op 1 januari 2012.

In het seizoen 2012/2013 speelt hij 'Van Peel overleeft 2012' in Vlaanderen en maakt hij deel uit van een Vlaamse comedyinvasie in Nederland met de comedycollectieven 'The Line-Up' én 'Bourgondische Belgen'.