www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Pieter Jouke

Seizoen 2021-2022
Laars lappen
-speellijst

De Staat van Verwarring - met Ronald Snijders
-speellijst

Over 'Laars lappen'
"In 'Laars Lappen' sleept Pieter Jouke u uit de waan van de dag zo terug de tijdgeest in. Hij geeft u alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema's in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk..."

Impresariaat
Impresariaat Willem

Laatste nieuws
-al het nieuws over Pieter Jouke

Bio.txt
Pieter Jouke werd als domineeszoon geboren in Kampen. Daarna woonde hij in Zwaagwesteinde, Vlaardingen, Tilburg, Utrecht, de trein, Rotterdam, Vlaardingen, Rotterdam en Delft. Hij is sinds 2000 bezig met cabaret en stand-up comedy, speelde in allerlei cafés, theaters, op Lowlands en in een aantal clubs in Londen en Edinburg. In 2003 verbond hij zich als stand-up comedian aan Comedytrain. Hij schreef en schrijft columns en gedichten. Hij schreef teksten voor Vara Laat en zat in het cabaretteam van het radioprogramma Spijkers met Koppen.

Op internet is hij actief bij initiatieven als burorenkema.nl en comedysnack.nl, waarop korte humoristische filmpjes te zien zijn. Daarnaast maakt Jouke videoverslagen over gadgets en doet hij verslag van elektronicabeurzen en evenementen.

In samenwerking met Ronald Snijders maakt hij in 2006 het televisieprogramma 'De Staat van Verwarring', in 2007 later in een gewijzigd format bekend als VPRO's Spek & Bonen Show. Met Daan Nieber en Beau van Erven Dorens presenteert hij in het seizoen 2009/2010 het tv-programma 'CQC'.

Jouke hervat in 2012 de samenwerking met Snijders in een speciale tour door Museum Boijmans Van Beuningen en samen zijn ze ook te zien met een theaterversie van 'De staat van verwarring'.