www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Plien en Bianca

Seizoen 2021-2022
En nu dan?
-speellijst

Over 'En nu dan?'
"Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een zevende theaterprogramma niet uitblijven. In En nu dan? wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerend hilariteit. "

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Plien en Bianca

Bio.txt
Plien van Bennekom (1971) en Bianca Krijgsman (1968) studeren allebei in 1993 af aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam en zijn vervolgens te zien in musicals, op tv en in de film.

In 1996 winnen ze Cameretten met de voorstelling 'Changez!'.Met een minimum aan middelen brengen ze een maximum aan amusement en fysiek geweld. Ze laten haarfijn zien wat bijvoorbeeld Ard en Keessie met smurfensnot te maken hebben. ooit een verband gezocht tussen een hammondorgel, vet haar en Boney M.? En wat te denken van de overeenkomt tussen een haarschuifspeldje en een brommerhelm? Plien en Bianca draaien er niet omheen: 'Changez!'

Uit het jury-rapport van Cameretten: "Een heel eigen, verfrissend en origineel optreden. Leuke grappen, vaart en lef. Plien en Bianca begrijpen de magie van het theater!"

Lieten Plien & Bianca in Changez ons op hun bijna woordenloze en absurde manier de jaren zeventig herbeleven, in Biks nemen ze ons mee naar het leven op het platteland. De boerendochters Jeltje en Meike moeten het klasse-feest organiseren. Jeltje weet wel een schuur waar het in kan. Terwijl zij de hooibalen, aardappels, hooivorken en de spullen die ze niet snapt aan de kant schuift, ontfermt Meike zich over de Pisang Ambon.

Van Bennekom en Krijgsman zijn vervolgens met Paul Groot en Owen Schumacher te zien in het theaterstuk Stessen dat het midden houdt tussen cabaret, toneel, musical en klucht.

In april april 2005 wordt bekend dat Krijsman neemt voorlopig vrijaf van het theater in verband met gezinsuitbreiding. Van Bennekom is daarop te zien in de musical 'Jan, Jans en de kinderen'. In april 2007 meldt Zwartekat dat er hernieuwde plannen zijn voor een Plien en Bianca-voorstelling, getiteld 'Wie dan allemaal..' dat in 2009 in premiere gaat

Daarna volgen de voorstellingen 'Heb je hun weer' (2011) en 'Gaat het nog door?'. Daarop volgt op nieuw een pauze voor het duo, al zijn ze samen te zien in de roadmovie-musical 'Selma en Louis' in de zomer van 2018. Dan meldt Zwartekat in april 2019 opnieuw dat het duo weer samen een nieuwe voorstelling maakt, 'En nu dan?' (2020).