www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Alex Ploeg

Seizoen 2021-2022
Ego
-speellijst

Over 'Ego'
"Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut 'Ultimatum' werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Oja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen.
Nu is hij terug met een nieuw theaterprogramma. Harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over het EGO in al zijn vormen. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze."

Impresariaat
Breijwerk

Laatste nieuws
-al het nieuws over Alex Ploeg

Bio.txt
Alexander Ploeg (Leiden, 1985) studeert filosofie, maar vindt uiteindelijk zijn weg naar het podium. In 2011 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, in 2012 het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en in 2016 de publieksprijs van Cameretten (2016). In de tussentijd word hij lid van het stand-up comedycollectief Comedytrain en speelt hij mee met De Grote Improvisatieshow in het theater en op tv.

Op televisie werkt hij naast De Grote Improvisatieshow mee aan The Comedy Factory (RTL4), Cojones (VARA) en het 3lab-programma Nillionaires (VARA). In 2017 maakt hij met collega-comedians Stefan Pop en Tex de Wit de sketchcomedyserie Klikbeet (NTR). Ook achter de schermen is hij actief als schrijver, zoals voor Dit Was Het Nieuws (RTL4), Cojones (VARA) en Foute Vrienden (RTL5).

Daarnaast werkt hij mee aan het cabaret van het radioprogramma Spijkers met Koppen, is hij aartsvijaand van comedian Kasper van der Laan én cartoonist.