www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Alex Ploeg

Seizoen 2019-2020
Ultimatum (reprise)
-speellijst

Over 'Ultimatum'
"Soms moet je jezelf een 'Ultimatum' stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Maar een ding staat vast: lachen ga je zeker!"

Impresariaat
Breijwerk

Laatste nieuws
-al het nieuws over Alex Ploeg

Bio.txt
Alexander Ploeg (Leiden, 1985) studeert filosofie, maar vindt uiteindelijk zijn weg naar het podium. In 2011 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, in 2012 het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en in 2016 de publieksprijs van Cameretten (2016). In de tussentijd word hij lid van het stand-up comedycollectief Comedytrain en speelt hij mee met De Grote Improvisatieshow in het theater en op tv.

Op televisie werkt hij naast De Grote Improvisatieshow mee aan The Comedy Factory (RTL4), Cojones (VARA) en het 3lab-programma Nillionaires (VARA). In 2017 maakt hij met collega-comedians Stefan Pop en Tex de Wit de sketchcomedyserie Klikbeet (NTR). Ook achter de schermen is hij actief als schrijver, zoals voor Dit Was Het Nieuws (RTL4), Cojones (VARA) en Foute Vrienden (RTL5).

Daarnaast werkt hij mee aan het cabaret van het radioprogramma Spijkers met Koppen, is hij aartsvijaand van comedian Kasper van der Laan én cartoonist.