Henk Rijckaert

Seizoen 2019-2020
Maker (reprise)
-speellijst

Over 'Maker'
"Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden?"

Impresariaat (B)
Working Class Heroes

Impresariaat (B)
Captain Comedy

Laatste nieuws
-al het nieuws over Henk Rijckaert

Bio.txt
Henk Rijckaert (1974) studeert af als landbouwingenieur, waarna hij les geeft in biologie en fysica. Ook beschikt hij over een postgraduaat milieusanering. Zijn humorloopbaant begint als improvisator bij het gentse improcollectief The Lunatics, waarna hij actief wordt als stand-up comedian.

In 2001 werkte Henk mee aan het radioprogramma Microkosmos bij Studio Brussel. Met zijn eerste korte programma, het Pulp Fiction-sprookje De Duif, haalt hij in 2002 de finale op het Vlaamse Humorologie festival. In 2005 staat hij daar opnieuw in de finale, nu met zijn tweede korte programma Het Vergrootglas. Hij wint de publieks- en persoonlijkheidsprijs. In 2006 is hij finalist op het Nederlandse Cameretten festival en komt hij met zijn eerste avondvullende voorstelling, Loebas.

In 2008 volgt het tweede avondvullende programma, Karton, dat op DVD wordt uitgebracht en op tv uitgezonden. Op dat moment is Rijckaert geen onbekende meer op tv. Samen met collega-comedian Bert Gabriëls maakt hij vanaf januari 2009 het humoristische tv-programma 'Zonde van de Zendtijd'. In maart 2010 wordt het programma bekroond met de Vlaamse Televisie Ster voor 'Beste Humor- en Comedy Programma'. Het programma bevat items waar bekende en onbekende Vlamingen in de maling worden genomen. Doordat Rijckaert en Gabriels steeds vaker worden herkend krijgen ze in het derde seizoen verstreking van comedian Thomas Smith. Na drie succesvolle seizoenen stopt het programma in december 2011.

Daarnaast is Rijckaert te zien in verschillende comedyprogramma's op televisie, zoals Comedy Casino, In De Ban Van Urbanus, De Bovenste Plank en Willy's en Marjetten.

Rijckert speelt tussen 2010 en 2012 zijn derde voorstelling 'Het Experiment'. In januari 2013 gaat zijn voorstelling Zwerm in premiere.