Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Series

Eva Crutzen - Opslaan Als: de serie - vanaf 15 mrt 2020Cabaretiere en actrice Eva Crutzen heeft haar succesvolle theaterprogramma 'Opslaan Als' omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy. Net als haar theaterprogramma bestaat de televisieserie uit monologen die je aan het denken zetten, afgewisseld met komische scenes, sketches en muziekvideo's.

In de tv-serie Opslaan Als - met gastrollen voor onder anderen Hadewych Minis, Christine de Boer, Martijn Hillenius en Rapper Donnie - volgen we Eva die na acht jaar relatie gedumpt is en grip probeert te krijgen op haar leven. Ze wil erachter te komen hoe haar hoofd werkt. Waarom onthoudt ze alleen de leuke momenten met haar ex en zwelgt ze in liefdesverdriet? Waarom vergeet ze steeds meer hoe de stem klinkt van haar moeder die stierf aan kanker toen ze 11 was? Waarom onthouden we überhaupt wat we onthouden?

Ze vertelt haar verhaal aan iedereen die het horen wil. Of juist niet horen wil. Tegen random mensen in de lift, tegen het Chinese meisje bij de nagelsalon, tegen een random opa in het bejaardentehuis. Het unieke van deze vertelling is dat het verhaal doorloopt, maar de locatie steeds wisselt.

Tussendoor vinden komische en absurde scenes plaats. Zo neemt Eva een date mee naar huis met wie ze ontzettend ongemakkelijke seks heeft, figureert ze in een fantasyfilm in een green screen studio als onooglijke goblin en raakt ze stomdronken op een babyshower. Ook kruipt Eva zoals we van haar gewend zijn in de huid van meerdere personages zoals de Limburgse spirituele lerares Isabel, de zonnebankgebruinde zangeres van het Nederlandse levenslied Rafaella en de plat Rotterdamse ballerina van haar muziekdoosje. Het poppetje slaat alles gade wat Eva doet en geeft op alles droog Rotterdams commentaar.

Te zien op 15, 22 en 29 maart op NPO3, om 22.30 uur.

Het Israël van Heertje en Bromet - vanaf 22 dec 2019In het nieuwe programmma 'Het Israël van Heertje en Bromet' reizen Raoul Heertje en Frans Bromet naar Israël, het land dat ze goed kennen en waar ze zich mede vanwege hun joodse achtergrond beiden onlosmakelijk mee verbonden voelen. Maar ook het land dat vragen, irritatie en soms boosheid bij hen oproept vanwege de sociale, politieke en religieuze ontwikkelingen.

Vanaf 22 december wekelijks te zien bij NTR op NPO2, rond 20.15 uur.

Promenade - vanaf 22 dec 2019

Vanaf zondag 22 december presenteert Diederik Ebbinge zijn eigen talkshow 'Promenade'. Met medewerking van Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen.

"Al sinds zijn jonge jaren is Diederik Ebbinge een groot bewonderaar van talkshows. Zijn gedrevenheid in combinatie met zijn ervaring als kijker vormden de afgelopen jaren vrijwel dagelijks de inspiratie om een droom na te jagen. Een droom die nu eindelijk verwezenlijkt wordt met zijn eigen Late Night Talkshow Promenade. Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Cafe Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul."

"Wat hij precies anders gaat doen wil Ebbinge nog niet kwijt. 'Er komt geen desk, geen bank, geen tafel. Wel zijn we bezig met een skyline. (..) Ik ben op zoek gegaan naar talkshowgasten die net dat hebben wat een goede talkshowgast nodig heeft: een vlotte babbel, kennis, humor, nieuwsgierigheid, maar vooral een stevige mening. (..) In principe wordt het een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Er zijn visuele bijdragen van Sander van de Pavert. Tegelijkertijd mag er ook best gelachen worden en is er ruimte voor amusement.'"

Vanaf 22 december wekelijks op zondagavond op NPO3, om 21.10 uur.

Zondag met Lubach - vanaf 16 feb 2020Op 16 februari start het elfde seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, rond 21.10 uur.
-site

Nog in de maak

-