www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Van Kooten en De Bie - 6 mrt 2021In aanloop naar de onlangs verplaatste Boekenweek zendt de VPRO de memorabele aflevering De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie. Deze aflevering werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd.

"De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie" wordt uitgezonden op NPO2 om 20.28 uur.

René van Meurs - 27 feb 2021

Op 27 februari kan je op SBS6 kijken naar de tv-registratie van de theatervoorstelling Ik beloof niks van René van Meurs.

"De afgelopen tijd heeft hij weer van alles meegemaakt waar hij jullie heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo'n avond tenslotte samen, nietwaar?

In principe was hij van plan om exact te doen wat je van een heerlijk avondje cabaretteketet zou mogen verwachten. Het wordt tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen. Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte."

Ik beloof niks wordt uitgezonden op SBS6 om 20u30.

Jochen Otten - 6 mrt 2021

Op 6 maart kan je op SBS6 kijken naar de tv-registratie van de theatervoorstelling Overwegend droog van Jochen Otten.

"In Overwegend droog, zoekt Jochen naar het antwoord op de vraag waarom mannen nooit huilen.

De verwachting is dat Otten hier en daar wat buiig zal zijn, maar vast staat dat u het in elk geval niet lang droog houdt."

Overwegend droog wordt uitgezonden op SBS6 om 20u30.

Alex Roeka - 10 mrt 2021Op 10 maart wordt in het programma 'Het Uur van de Wolf' de documentaire 'Alex Roeka - Engel en beest' uitgezonden. NPO2, om 23.05 uur.

Regisseur Arno Kranenborg vergezelt singer-songwriter Alex Roeka als hij terugkeert naar zijn geboortedorp Ravenstein, waarvandaan hij op zijn negende naar kostschool werd gestuurd. Hij vluchtte later naar Amsterdam en 'raakte aan lager wal', zoals hij het zelf uitdrukt. Op zijn 50e vindt hij zijn heil in het Nederlandstalige lied en wordt steeds succesvoller, maar het verleden blijft hem achtervolgen.

In de documentaire Alex Roeka - Engel en beest schetst regisseur Arno Kranenborg Roeka als een chroniqueur van het leven, met veel aandacht voor (verloren) liefdes, en met een hartstocht alsof de dood hem op de hielen zit. Het ene moment is hij het beest dat zichzelf bestraft als boetedoening, het andere moment neemt hij de gedaante aan van een engel met gebroken vleugels die het aardse gewroet probeert te ontstijgen.

Series

Even tot hier - vanaf 27 maart 2021Niels van der Laan en Jeroen Woe terug met een nieuw seizoen van 'Even tot hier'. Samen met de Miguel Wiels Band zal in rap tempo al het nieuws van die week hun revue passeren. Ze proberen zich letterlijk een voorstelling te maken van de week.

'Even tot hier' is vanaf zaterdag 27 maart wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 1, rond 21.30 uur.

Safe Cave - vanaf 12 mrt 2021Claudia de Breij presenteert voor BNNVARA de muzikale show Safe Cave maken. Een muzikale show die wordt uitgezonden vanuit de kelder van het huis van De Breij. Met haar vaste muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi ontvangt ze wekelijks een artiest om te doen wat ze het liefste doen: samen iets moois creëren.

Ze gaat in gesprek met onder meer Roel van Velzen, Giovanca, Danny Vera en Tim Knol die vanwege corona niet kunnen optreden. Wat doet dat met hen, en hoe houden ze het vol? En natuurlijk wordt er muziek gemaakt.

Safe Cave is onderdeel van NPO Cultuur, waarmee de Publieke Omroep in het eerste halfjaar van 2021 op verschillende kanalen de magie van de zaal bij de mensen thuis wil brengen en tegelijk de cultuurmakers tijdens de coronacrisis wil helpen aan een alternatief podium voor hun werk.

Vanaf 12 maart te zien op vrijdagavond op NPO 3.

foto: Olivier Thijssen/BNNVARA

Yentl en De Boer - 5 mrt 2021Op 5 maart zendt NPO3 de tv-registratie uit van 'Yentl en De Boer in Concert', om 22.15 uur.

"Elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en ontroerendste liedjes en trekken samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en (openlucht)theaters. Ditmaal doken de dames na de zomer twee maanden de theaters in met een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers."

foto: Sander de Goede

Zondag met Lubach - vanaf 7 februari 2021Op 7 februari start het dertiende en laatste seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, rond 21.20 uur.
-site

Nog in de maak

-