www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Paulien Cornelisse - 12 apr 2020Op 12 april zendt BNNVARA de tv-registratie 'Om mij moverende redenen' van Paulien Cornelisse uit. NPO3, 21.58 uur.

"Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard 'eh' zeggen? In 'Om mij moverende redenen' kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Naar wat je kunt zien maar niet wilt zien. Naar wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen."

foto: Tessa Posthuma de Boer

Alex Ploeg - 5 apr 2020Op 5 april is bij BNNVARA de tv-registratie te zien van 'Ultimatum' door Alex Ploeg. NPO3, 22.31 uur.

"Soms moet je jezelf een 'Ultimatum' stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Maar een ding staat vast: lachen ga je zeker!"

foto: Diederick Bulstra

Bert Visscher - 3 apr 2020BNNVARA herhaalt op 3 april de tv-registratie van 'Zelden zoiets gezien' van Bert Visscher. NPO1, 20.35 uur.

"De voorstelling speelt zich af op vliegveld Ter Haxel. Een vliegveld waar u nu nog nooit van heeft gehoord, maar dat u na deze avond nooit meer zult vergeten!"

foto: ?; tip: Dick

Series

Eva Crutzen - Opslaan Als: de serie - vanaf 15 mrt 2020Cabaretiere en actrice Eva Crutzen heeft haar succesvolle theaterprogramma 'Opslaan Als' omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy. Net als haar theaterprogramma bestaat de televisieserie uit monologen die je aan het denken zetten, afgewisseld met komische scenes, sketches en muziekvideo's.

In de tv-serie Opslaan Als - met gastrollen voor onder anderen Hadewych Minis, Christine de Boer, Martijn Hillenius en Rapper Donnie - volgen we Eva die na acht jaar relatie gedumpt is en grip probeert te krijgen op haar leven. Ze wil erachter te komen hoe haar hoofd werkt. Waarom onthoudt ze alleen de leuke momenten met haar ex en zwelgt ze in liefdesverdriet? Waarom vergeet ze steeds meer hoe de stem klinkt van haar moeder die stierf aan kanker toen ze 11 was? Waarom onthouden we überhaupt wat we onthouden?

Ze vertelt haar verhaal aan iedereen die het horen wil. Of juist niet horen wil. Tegen random mensen in de lift, tegen het Chinese meisje bij de nagelsalon, tegen een random opa in het bejaardentehuis. Het unieke van deze vertelling is dat het verhaal doorloopt, maar de locatie steeds wisselt.

Tussendoor vinden komische en absurde scenes plaats. Zo neemt Eva een date mee naar huis met wie ze ontzettend ongemakkelijke seks heeft, figureert ze in een fantasyfilm in een green screen studio als onooglijke goblin en raakt ze stomdronken op een babyshower. Ook kruipt Eva zoals we van haar gewend zijn in de huid van meerdere personages zoals de Limburgse spirituele lerares Isabel, de zonnebankgebruinde zangeres van het Nederlandse levenslied Rafaella en de plat Rotterdamse ballerina van haar muziekdoosje. Het poppetje slaat alles gade wat Eva doet en geeft op alles droog Rotterdams commentaar.

Te zien op 15, 22 en 29 maart op NPO3, om 22.30 uur.

Nieuw Zeer - vanaf 1 mrt 2020Vanaf 1 maart zendt NTR de nieuwe sketchserie Nieuw Zeer uit. Het is een scherpe, actuele reeks over hedendaags onbegrip en onvermogen: van nepnieuws tot zorg, van klimaat tot #me too, van integratie tot Piet. Deze komische serie gaat over de hete hangijzers van nu waar veel over gepraat en geschreeuwd wordt, maar te weinig om wordt gelachen.

Naast Ilse Warringa (foto) zijn er ook rollen weggelegd voor Tjitske Reidinga, Pierre Bokma, Ellen Pieters, Frank Lammers, Elise Schaap, Anniek Pheifer, Nazmiye Oral, Roos van Erkel, Michiel Nooter, Oussama Ahammoud, Hein van der Heijden, Rick-Paul van Mulligen, Daniel Kolf, Bracha van Doesburgh, Beppie Melissen, Daniel Cornelissen, Sarah Bannier, Hans Leendertse, Joost Prinsen, Wieteke van Dort, Stefan Stasse, Ali Cifteci, Loek Peters en vele anderen.

Het idee, script en regie is van Niek Barendsen, o.a. bekend van de Welkom in... series en vele dramascenes van Het Klokhuis die hij maakt voor de NTR.

Nieuw Zeer wordt iedere zondag uitgezonden op NPO3 rond de klok van 22u00.

foto: NTR

Zondag met Lubach - vanaf 16 feb 2020Op 16 februari start het elfde seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, rond 21.10 uur.
-site

Nog in de maak

-