www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Philippe Geubels - 23 maart 2019Op 23 maart zendt RTL4 de tv-registratie van 'Bedankt voor alles' van Philippe Geubels uit om 20.00 uur.

"Tien jaar geleden stond Philippe Geubels voor het eerst op het comedy-podium. Snel daarna was er geen houden meer aan. Een stormachtige doorbraak in Vlaanderen volgde. Vier jaar geleden debuteerde hij in de Nederlandse theaters met Made in Belgium. Een even stormachtige doorbraak was het gevolg en de tour eindigde met uitverkochte shows in Carré. Nu is het tijd voor Bedankt voor Alles, een show die de 'wereldberoemde' Vlaming in zowel Nederland als Belgie op de podia brengt waarin hij onvermoede kunsten vertoont."

Martijn Koning - 23 maart 2019Op 23 maart zendt RTL4 de tv-registratie van 'Koning van de lach' van Martijn Koning uit om 21.50 uur.

"Zeg tegen hem rechts en hij gaat links. Heeft hij net een nieuw theaterprogramma gemaakt, wil hij het liefst meteen door met iets nieuws. Martijn Koning doet het op zijn manier. Titels vindt hij onzin. 'Ik kom gewoon langs. En doe sowieso iedere avond iets anders. Ik probeer wel eens een rode draad in mijn voorstelling te doen, maar dat kan ik helemaal niet. Zodra ik er een lijntje in probeer te verwerken, wordt het ongeloofwaardig. Ik word gek als ik elke avond hetzelfde doe.'"

Sara Kroos - 23 maart 2019Op 23 maart zendt BNNVARA de registratie uit van de theatervoorstelling 'Doorgefokt' van Sara Kroos. NPO 1, om 22.40 uur.

"'Doorgefokt' gaat over de menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen. Kroos stelt in deze voorstelling vast dat wij zijn doorgefokt als mens."

Patrick Nederkoorn - 30 maart 2019Op 30 maart zendt BNNVARA de registratie uit van de theatervoorstelling 'Het komt nu wel heel dichtbij' van Patrick Nederkoorn. NPO 3, 01.31 uur.

"Noem Patrick Nederkoorn gerust een ervaringsdeskundige. Hij is meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft wel eens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. Nou, dan komt het allemaal wel heel dichtbij. En toch, ondanks al die dreiging, is deze held vanavond gewoon naar het theater gekomen om voor u zijn tweede cabaretprogramma te spelen. Waarin hij zich afvraagt waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als 'veraf'."

foto: Carla Kogelman

NUHR - 31 maart 2019

Op 31 maart herhaalt BNNVARA de registratie van 'Draai het eens om' van NUHR. NPO3, 22.30 uur.

"Kijken er 4 miljoen mensen naar een agrarisch datingprogramma omdat het zo'n goed programma is, of kijken er zoveel mensen omdat zoveel andere mensen ook kijken? Wordt een schrijver uitgenodigd bij een talkshow omdat hij een mooi boek schrijft, of wordt een boek mooi omdat 'ie wordt besproken bij een talkshow? Wint een politicus de verkiezingen omdat hij een visie heeft, of omdat hij de beste oneliner heeft laten bedenken? Krijgt een film maar 2 sterren omdat het een matige film is, of is er misschien sprake van een matige recensent? Oordeel en gevolg zijn helemaal niet zo gemakkelijk uit elkaar te halen. We gaan altijd overal maar automatisch van uit, maar draai het eens om...?"

Ronald Snijders - 7 apr 2019

Op 7 april is de tv-registratie van 'Welke show' van Ronald Snijders opnieuw te zien op NPO3, 22.29 uur.

"Was absurdist Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn nieuwe programma Welke Show zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij zal zijn publiek op geheel eigen wijze vervreemden met grappen, liedjes, anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk. Er zal NIET worden gespot met theaterwetten."

Yentl en De Boer - 23 maart 2019Op 23 maart zendt BNNVARA de registratie uit van de theatervoorstelling 'In Concert' van Yentl en De Boer. NPO 3, 0.41 uur.

"Elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en ontroerendste liedjes en trekken samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en (openlucht)theaters. Ditmaal doken de meiden na de zomer twee maanden de theaters in met een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers."

foto: Sander de Goede

Series

Even tot hier - vanaf 16 mrt 2019Niels van der Laan en Jeroen Woe, bekend van 'De Kwis', zijn vanaf zaterdagavond 16 maart weer wekelijks terug op tv met een nieuw satirisch programma 'Even tot hier'. Samen met de Miguel Wiels Band, een ensemble van 7 zingende acteurs, een expert en een 'muzikale grootheid' zal in rap tempo al het nieuws van die week hun revue passeren. Ze proberen zich letterlijk een voorstelling te maken van de week.

'Even tot hier' is vanaf zaterdag 16 maart wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 1, om 21.20 uur.

'Even tot hier' wordt gemaakt door Niels van der Laan en Jeroen Woe, samen met schrijvers Hans Riemens (eindredactie), Peter Heerschop, Peter Capel, Peter van Rooijen en Armen Hakhverdian. Het ensemble wordt gevormd door Bart Sietsema, Lieke van den Broek, Myrthe Huber, Pim van Alten, Sarah Janneh, Jip Smit en Peter van Rooijen.

Klikbeet - vanaf 21 apr 2019Op 21 april gaat het derde seizoen van sketchshow Klikbeet van start. Van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit met medewerking van Eva Crutzen, Kees van Amstel en anderen.

NPO3, 22.55 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

Makkelijk scoren - vanaf 10 feb 2019Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit nemen de sportweek door in het satirische sportprogramma 'Makkelijk Scoren'. Vanaf 10 februari rond 21.30 uur op NPO3.

"Makkelijk Scoren is perfect voor mensen die elke dag sport kijken, maar ook voor mensen die sport haten of het eigenlijk graag vaker zouden willen kijken maar er in de praktijk haast nooit aan toekomen door de 24-uurs economie. Want sport is leuk, maar niet per se grappig. Tot nu.

De makers beloven schokkende analyses, onthullende reportages, filmpjes waar een ander geluidje onder is gezet voor komisch effect, en natuurlijk huisdichter Rico Verhoeven. In de rubriek Totaal Andere Tijden Sport wordt teruggeblikt op vergeten sportverhalen, zoals de krankzinnige Elfstedentocht van 2011."

Van de week - vanaf 7 apr 2019'Van de week' is een nieuw satirisch BNNVARA-programma 'Van de Week'. Daarin bespreken teamcaptains Pieter Derks en Stefano Keizers onder leiding van Jennifer Hoffman op geheel eigen wijze het online nieuws van de week. De teamcaptains gaan de strijd met elkaar aan, wie is er het beste op de hoogte van alle actuele online data?

Iedere week worden ze bijgestaan door een prominente Nederlander uit de wereld van nieuws, kunst, media en politiek. Dit alles onder leiding van presentatrice Jennifer Hoffman. De teams maken in vier rondes uit wie het meeste weet over de digitale data van die week. 'Van de Week' wordt uitgezonden op NPO3 vanaf 7 april.

foto: BNNVARA

Nog in de maak

-