www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

-

Series

Dit was het nieuws - sept-okt 2021Onder leiding van Harm Edens geven Jan Jaap van der Wal en Patrick Laureij of Daniel Arends (als vervanger van Peter Pannekoek) met twee gasten hun commentaar op het nieuws. Nederlandse verherbewerking van het leuke BBC-programma 'Have we got news for you'.

Donderdagavond rond 21.45 uur op NPO1.
-officiële site

Is er een dokter in de zaal? - sept-okt 2021

Is er een dokter in de zaal? Die vraag stelt Philippe Geubels vanaf 2 september opnieuw, in het derde seizoen van zijn humoristische panelshow over gezondheid. Philippe buigt zich opnieuw over de zin en onzin van de medische wereld, samen met dokter Sofie Lemmens en panelleden als Alex Agnew, Sven de Leijer, Amelie Albrecht, Erhan Demirci, Barbara Sarafian en Lotte Vanwezemael.

Verschillende rondes keren terug, zoals 'Zeg eens A of B of C' en 'Is er een uitvinder in de zaal'. Maar dit seizoen gaat Philippe nog een stapje verder. Elke week gaat hij een sportieve uitdaging aan en meet hij zijn conditie of talent in een spannende strijd met Vlaamse topsporters: An Wauters, Victor Campenaerts, Rani Rosius, Fanny Lecluse, Niels Pittomvils, Sanne Cant, Peter Geryn en Sammy Bossut.

Hoe is Philippe eraan toe? En hoe kunnen we gelukkig - of ongelukkig - oud worden? Dat komen we te weten in dit nieuwe seizoen, uiteraard allemaal onder het motto: lachen is gezond.

Is er een dokter in de zaal?: vanaf 2 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Jochem in de wolken - okt-nov 2021

Vanaf 15 oktober kan je kijken naar Jochem in de Wolken met Jochem Myjer. In deze de vierdelige serie laat de cabaretier verschillende natuurgebieden van Nederland vanuit een luchtballon zien.

Hij zal in een luchtballon over Friesland en het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal varen.

Myjer: "Vanuit de lucht zie ik wat alle vliegende vogels allang weten: dat onze Nederlandse natuur zo betoverend mooi is. Ik hoop iedereen stapelverliefd te maken op deze natuurgebieden. Want als je ergens van houdt, word je er vanzelf zuiniger op".

De EO hoopt met deze reeks bij te dragen aan bewustwording over de waarde van de natuurgebieden in Nederland.

Jochem in de Wolken is vanaf 15 oktober vier weken lang op vrijdagavond te zien op NPO1.

Spaanders - sept-okt 2021

Vanaf 11 september kan je op NPO1 kijken naar het nieuwe satirische programma Spaanders.

Vanuit een gezellig café vol publiek neemt Patrick Lodiers op humoristische wijze de afgelopen week door met bekende én onbekende gasten. Een programma vol gesprekken, grappige fragmenten, satire en muziek.

Dit nieuwe tv-programma past in de lange traditie van actuele satire op de zaterdagavond bij BNNVARA en eerder de VARA, met programma’s als Even Tot Hier, De Kwis en Kopspijkers.

Spaanders wordt vanaf 11 september zeven weken lang uitgezonden om 20.30 uur op NPO1.

Vlogmania - aug-okt 2021Wie wil er nou niet miljonair worden, puur en alleen door het filmen van je eigen leven? Steeds meer Nederlanders hopen een bekende vlogger of influencer te worden. In Vlogmania, de nieuwe satirische sketch show voor de hele familie, volgen we vloggers op zoek naar de gouden succesformule. Met Ilse Warringa en Ruben van der Meer en gastrollen voor Alex Klaasen, Jandino Asporaat, Kees Hulst, Ellen Pieters, Arjan Ederveen, Tina de Bruin, Rop Verheijen, Sarah Bannier en Simon Groen.

Zo zien we Michael en Jessica Kick (Ilse Warringa en Ruben van der Meer) die ten koste van hun kinderen alles doen om de populairste vlogfamilie van Nederland te worden. Inbreken in het gorillaverblijf van de dierentuin hoort daar natuurlijk bij. Ook zien we reviewer Martin (Arjan Ederveen) een eierdoos unboxen, terwijl zanger Tony (Alex Klaasen) een operaversie opneemt van het liedje Pokerface. Peuter Jason (Jandino Asporaat) vlogt over zijn dag op de crèche. Jaylinn (Sarah Bannier) probeert make-up tips te geven, maar haar broertje verpest de opnames.

Vlogmania is een 8-delige sketch serie voor jong en oud, waarin vloggend Nederland een spiegel voorgehouden krijgt. Naast de vlogs zelf, krijgen we ook een inkijkje in het dagelijks leven van de vloggers.

De serie is gemaakt door de Groen Brothers (David en Simon Groen), die ook verantwoordelijk zijn voor de Klokko commercial parodieën in Het Klokhuis.

Vanaf zondag 29 augustus te zien op NPO 3, om 18.10 uur.

foto: Groen Brothers

Yentl en de Boer de serie - sept-okt 2021Het cabaret-duo Yentl en De Boer bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer start deze week met de opnames van de komische televisieserie Yentl en de Boer de Serie. De vierdelige serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theater-voorstellingen en speciaal voor het televisie-programma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes.

Het duo liep al langer rond met het idee hun beste materiaal om te schrijven voor televisie. Christine de Boer: ‘Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging’. Yentl Schieman: ‘De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven’. Omroep BNNVARA zag het concept voor de muzikale comedy-serie meteen zitten en bestelde vier afleveringen voor het eind van de zomer.

Yentl en de Boer won het afgelopen jaar hun tweede Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied met hun ‘antwoord’ op de kleinkunst-klassieker Het is over van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. In Het is begonnen zingt het duo vanuit de beleving van de minnares uit het oorspronkelijke nummer.

Yentl en de Boer de Serie wordt geregisseerd door Nina Spijkers en is een co-productie van BNNVARA en Yentl en de Boer. Gastrollen zijn er voor onder meer Theo Maassen, Susan Visser, Freek Bartels en Yannick van de Velde.

Vanaf 5 september vier zondagen te zien bij BNNVARA op NPO 3, om 22.40 uur.

foto: Ivo van der Bent

Nog in de maak

- Yentl en De Boer - de serie (september 2021)
- Tweede seizoen van Taboe met Philippe Geubels (najaar 2021)
- Nieuwe latenightshow van Arjen Lubach op NPO1 (2022)