Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er heel incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Pieter Derks - 20 aug 2022
Op 20 augustus is Pieter Derks te zien met zijn voorstelling 'Voor wat het waard is'. NPO1, 20.29 uur.

"Komt dat zien! Pieter gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt."

Theo Maassen - 13 aug 2022

Op 13 augustus zendt BNNVARA de tv-registratie uit van 'Situatie gewijzigd' van Theo Maassen. NPO1, 20.29 uur.

"Situatie gewijzigd is een spijtbetuiging, een pleidooi, een ode, een donderspeech, een klaagzang, een smeekbede, een schreeuw om aandacht, maar op de keper beschouwd toch vooral een laatste stuiptrekking..."

Van der Laan en Woe - 6 aug 2022

Op 6 augustus wordt de tv-registratie herhaald van 'Pesetas' van de gelijknamige voorstelling van Van der Laan en Woe. NPO1, 20.28 uur.

"Van der Laan & Woe brengen met Pesetas een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scenes en muzikale acts. U kent ze van De Kwis, u kent ze van Even tot hier of u kent ze nog niet. Dat laatste zou eeuwig zonde zijn. Want Pesetas is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je er bij bent geweest."

Series

Jochem in de wolken - 27-30 juni 2022

Tussen 27 en 30 juni kan je elke werkdag kijken naar de herhaling Jochem in de Wolken met Jochem Myjer. In deze de vierdelige serie laat de cabaretier verschillende natuurgebieden van Nederland vanuit een luchtballon zien.

Hij zal in een luchtballon over Friesland en het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal varen.

Myjer: "Vanuit de lucht zie ik wat alle vliegende vogels allang weten: dat onze Nederlandse natuur zo betoverend mooi is. Ik hoop iedereen stapelverliefd te maken op deze natuurgebieden. Want als je ergens van houdt, word je er vanzelf zuiniger op".

De EO hoopt met deze reeks bij te dragen aan bewustwording over de waarde van de natuurgebieden in Nederland.

NPO1, 19.00 uur.

Klassiekers met Kleinsma - juni-juli 2022

Simone Kleinsma presenteert vanaf 19 juni het tweede seizoen van het televisieprogramma 'Klassiekers met Kleinsma’ voor MAX. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is.

Vanaf zondag 19 mei te zien op NPO 1, rond 22.00 uur.

Nog in de maak