www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Philippe Geubels - 6 dec 2020

Op 6 december kan je kijken naar de tv-registratie van de theatervoorstelling 'Bedankt voor alles' van Philippe Geubels. RTL4, 21.15 uur.

"Na 2 jaar televisiewerk in binnen-en buitenland is hij terug met zijn nieuwe voorstelling: 'Bedankt voor alles'. Geen compilatie of 'best of' van de laatste 10 jaar, maar met volledig nieuw materiaal. Of misschien komt er toch nog een stukje materiaal vanonder het stof, retro is terug in, niet?"

Richard Groenendijk - 2 jan 2021

Op 2 januari is de tv-registratie van de theatervoorstelling 'Om alles' van Richard Groenendijk. RTL4, 21.30 uur.

"In de voorstelling 'Om alles!' ziet u Groenendijk als vanouds van z'n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Ruim anderhalf uur lang een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet."

Martijn Koning - 30 dec 2020

Op 30 december zendt RTL4 de tv-registratie uit van 'Koning van de Dieren' van Martijn Koning. RTL4, 21.50 uur.

"Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn. En vooral veel dieren."

Arjen Lubach - 29 nov 2020

Op 29 november is bij de VPRO de tv-registratie te zien van 'Arjen Lubach LIVE'. NPO3, 21.19 uur.

"Met Zondag met Lubach trekt hij miljoenen kijkers, hij won een Nipkowschijf en een Televizierring, en scoorde wereldberoemde viral video's op internet. Maar hij stond ook tien jaar in het theater, vaak in kleine wisselende formaties, in kleine zaaltjes, voor klein publiek.
En nu is hij terug met Arjen Lubach LIVE en is hij persoonlijker dan ooit."

Veldhuis en Kemper - 13 dec 2020

Op 13 december zendt RTL4 de tv-registratie uit van de theatervoorstelling 'Geloof Ons Nou Maar' van Veldhuis en Kemper. RTL4, 21.15 uur.

"'Je moet niet alles geloven wat ze zeggen'. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op grote en kleine zaken weer bij elkaar. Eindelijk snappen ze het: in het uur van de waarheid zit er maar één ding op..."

Roue Verveer - 20 dec 2020

De tv-registratie van de theatervoorstelling 'Op Het Laatste Moment' van Roué Verveer is op 20 december te zien bij RTL4, om 21.15 uur.

"Dit is alweer de zevende avondvullende show en waar het over zal gaan, weet ik nog niet. Gelukkig worden de beste beslissingen genomen op het laatste moment. Maar één ding is zeker: U zult, zoals gewoonlijk, met buikpijn van het lachen de zaal verlaten. Dat voel je al vanaf het eerste moment."

Guido Weijers - 31 dec 2020

Op oudejaarsavond kan je op RTL4 kijken naar de tv-registratie van de 'De Oudejaarsconference 2021' van Guido Weijers. RTL4, 20.30 uur.

"Theater is uniek. In het theater mag alles gezegd. Puur en zonder filter. Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. En lachen zal je! Weijers roast het nieuws, zaagt hoge bomen bij de knieën af en raast, alweer voor de tiende keer, dwars door het jaar. De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen. Het is vijf voor twaalf. Iemand moet confronteren. Iemand die makkelijk praten heeft. Daarom staat Weijers op. Welkom bij De Oudejaarsconference 2020!"

Series

Draadstaal - vanaf 6 dec 2020Vanaf 6 december zijn Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven weer te zien met afleveringen van Draadstaal bij de AVROTROS. NPO3, 21.18 uur.

Met personages als de Pantomimespelers, Annelies met haar Formule 1-analyses en elke week een First Dates item - inclusief de enige echte Sergio. Maar natuurlijk ook de traditioneel ongezouten mening van Fred en Ria, de absurde conversaties van Jopie in Leons typisch-Hollandse snackbar en de weersvoorspellingen van The Againman.

Even tot hier - vanaf 31 okt 2020Niels van der Laan en Jeroen Woe terug met een nieuw seizoen van 'Even tot hier'. In een rap tempo zal al het nieuws van die week hun revue passeren. Ze proberen zich letterlijk een voorstelling te maken van de week.

'Even tot hier' is vanaf zaterdag 31 oktober wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 1, rond 21.20 uur.

Klikbeet - vanaf 1 nov 2020Op 1 november gaat het nieuwe seizoen van sketchshow Klikbeet van start. Van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit met medewerking van Eva Crutzen, Kees van Amstel en anderen.

NPO3, 22.30 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

Zondag met Lubach - vanaf 20 sept 2020Op 20 september start het twaalfde seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, rond 21.20 uur.
-site

Nog in de maak

-