Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Pieter Derks - 4 jan 2020

Op 4 januari herhaalt BNNVARA opnieuw de tv-registratie van 'Zo goed als nieuw' van Pieter Derks. NPO1, 22.23 uur.

"In zijn zesde theatervoorstelling hanteert hij diezelfde stijl, die inmiddels zijn handelsmerk begint te worden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook, als verrassing voor wie hem alleen als huiscabaretier van 'De Wereld Draait Door' kent, met mooie liedjes en fantasierijke verhalen."

Henry van Loon - 3 jan 2020

Op 3 januari herhaalt BNNVARA de tv-registratie van de theatershow 'Sleutelmoment' van Henry van Loon.

"Zit je het ene nog moment in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen. Het volgende moment ben je opperhoofd van een Indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling gebeurt het allemaal tegelijkertijd."

'Sleutelmoment' wordt uitgezonden op NPO3 om 22.45.

Series

Het Israël van Heertje en Bromet - vanaf 22 dec 2019In het nieuwe programmma 'Het Israël van Heertje en Bromet' reizen Raoul Heertje en Frans Bromet naar Israël, het land dat ze goed kennen en waar ze zich mede vanwege hun joodse achtergrond beiden onlosmakelijk mee verbonden voelen. Maar ook het land dat vragen, irritatie en soms boosheid bij hen oproept vanwege de sociale, politieke en religieuze ontwikkelingen.

Vanaf 22 december wekelijks te zien bij NTR op NPO2, rond 20.15 uur.

Promenade - vanaf 22 dec 2019

Vanaf zondag 22 december presenteert Diederik Ebbinge zijn eigen talkshow 'Promenade'. Met medewerking van Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen.

"Al sinds zijn jonge jaren is Diederik Ebbinge een groot bewonderaar van talkshows. Zijn gedrevenheid in combinatie met zijn ervaring als kijker vormden de afgelopen jaren vrijwel dagelijks de inspiratie om een droom na te jagen. Een droom die nu eindelijk verwezenlijkt wordt met zijn eigen Late Night Talkshow Promenade. Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Cafe Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul."

"Wat hij precies anders gaat doen wil Ebbinge nog niet kwijt. 'Er komt geen desk, geen bank, geen tafel. Wel zijn we bezig met een skyline. (..) Ik ben op zoek gegaan naar talkshowgasten die net dat hebben wat een goede talkshowgast nodig heeft: een vlotte babbel, kennis, humor, nieuwsgierigheid, maar vooral een stevige mening. (..) In principe wordt het een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Er zijn visuele bijdragen van Sander van de Pavert. Tegelijkertijd mag er ook best gelachen worden en is er ruimte voor amusement.'"

Vanaf 22 december wekelijks op zondagavond op NPO3, om 21.10 uur.

Zondag met Lubach - vanaf 16 feb 2020Op 16 februari start het elfde seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, rond 21.10 uur.
-site

Nog in de maak

-