Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Harrie Jekkers - 4 aug 2019

Op 4 augustus wordt in Het Uur van de Wolf de documentaire 'O, o, Harrie' over Harrie Jekkers herhaald. NPO 1, 16.20 uur.

De documentaire volgt de cabaretier en zanger tijdens zijn tournee, blikt terug op zijn carrière en laat fans, voor elk van wie een liedje van Harrie het leven veranderde, vertellen over zijn betekenis. Zo heeft een liefhebber een songtekst op zijn lichaam laten tatoeëren en putte een vrouw uit een songtekst de moed om zich van haar man te laten scheiden. Juist als Jekkers wordt geconfronteerd met wat zijn werk losmaakt, raakt hij emotioneel en gunt hij de kijker een eerlijke blik achter zijn zorgvuldig opgebouwde imago van levensgenieter.

Harrie Jekkers en Kleine Orkest - 17 aug 2019

Op 17 augustus wordt het eerste deel van de voorstelling 'Later is allang begonnen en komt nog 1 keer terug' van Harrie Jekkers en Klein Orkest uitgezonden. NPO 1, 21.31 uur.

"Harrie Jekkers wil vroeger nog één keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen)."

Alex Klaasen revue - 2 aug 2019

Op 2 augustus is de voorstelling 'Showponies' van de Alex Klaasen revue te zien op NPO3, om 21.05 uur.

"Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?"

Series

Dit was het nieuws - aug-okt 2018Onder leiding van Harm Edens geven Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek met twee gasten hun commentaar op het nieuws. Nederlandse verherbewerking van het leuke BBC-programma 'Have we got news for you'.

Zaterdagavond om 21.31 uur op NPO1.
-officiële site

Sluipschutters - aug-sept 2019

sluipschutters-tv

Na twee jaar zijn Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten eindelijk terug met het vierde seizoen van het sketchprogramma Sluipschutters. Vanaf 25 augustus wekelijks bij BNNVARA.

Nog in de maak

-