Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Ali B - 13 jan 2018

Op 13 januari zendt RTL4 de tv-registratie uit van 'Je Suis Ali' van Ali B. RTL4, om 20.00 uur.

"Homo's vinden dat hij tijdens de Gay Pride moet meevaren op de Marokkaanse boot. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op tv. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken, 'want naar jou luisteren zij tenminste'. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze tongen beweren dat hij een kaaskop is geworden. Heeft Ali zelf eigenlijk nog wel iets te zeggen over wie hij is en wat hij zou moeten doen?"

Eva Crutzen - 14 jan 2018'Spiritus' van Eva Crutzen is op 14 januari te zien bij BNNVARA op NPO3, om 21.55 uur.

"De geest is uit de fles. Eva speelt, vertelt en zingt. Vol vuur. Daar moet je bij zijn. En hou je vast, want Eva is nog lang niet opgebrand. Ze is pas net begonnen..."

Voor het programma krijgt Crutzen een nominatie voor de 'Neerlands Hoop', de VSCD cabaretprijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Pieter Derks - 13 jan 2018

Op 13 januari herhaalt BNNVARA de tv-registratie van 'Zo goed als nieuw' van Pieter Derks. NPO1, 22.25 uur.

"In zijn zesde theatervoorstelling hanteert hij diezelfde stijl, die inmiddels zijn handelsmerk begint te worden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook, als verrassing voor wie hem alleen als huiscabaretier van 'De Wereld Draait Door' kent, met mooie liedjes en fantasierijke verhalen."

Hans Teeuwen - 13 jan 2018

RTL herhaalt op 13 januari de tv-registratie 'Spiksplinter' van Hans Teeuwen uit. Na een afwezigheid van zeven jaar in de Nederlandse theaters keerde Teeuwen terug met deze nieuwe show. RTL4, 21.15 uur.

Series

Dit was het nieuws - dec 2017-feb 2018Onder leiding van Harm Edens geven Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek met twee gasten hun commentaar op het nieuws. Nederlandse verherbewerking van het leuke BBC-programma 'Have we got news for you'.

Na acht series bij RTL4, weer terug bij AVROTROS. Zaterdagavond om 21.30 uur op NPO3.
-officiële site

Zondag met Lubach - vanaf 28 jan 2018De VPRO heeft twee nieuwe series van 10 afleveringen besteld van Zondag met Lubach. Op 28 januari start het achtste seizoen van de satirische nieuwsshow bij de VPRO op NPO3.
-site

Nog in de maak

-