www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Lenette van Dongen - 23 dec 2017

Op 23 december zendt BNNVARA de registratie uit van 'Tegenwind' van Lenette van Dongen. NPO1, 21.35 uur.

"Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een dorp dichtbij zee haar rust te vinden. Terug naar de natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP? Cabaretière, presentatrice, zangeres Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling Tegenwind als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht."

Youp van 't Hek - 31 dec 2017

Op 31 december luidt Youp van 't Hek geheel in eigen stijl het jaar uit. NPO 1, 22.30 uur.

"Eind 2017 speelt hij zijn negende oudejaarsconference met de titel Een vloek en een zucht. Waar die over zal gaan? Het jaar is nog jong, maar de namen Trump en Henk Krol zullen zeker een keer vallen. Eén ding staat vast: er zal gelachen worden. Hard en veel. Waarom? Omdat Youp daarvoor op de wereld is. Wie dat zegt? Youp!"

Leen Jongewaard - 30 dec 2017

Op 30 december is de herhaling te zien van de tv-special 'Leen is alive' van Leen Jongewaard, eerder uitgezonden op 11 september 1981. NPO1, 7:45 uur.

Muzikaal programma met Leen Jongewaard en gast Robert Long. Samen beschouwen zij de liedjes die Jongewaard zingt vanuit de hemel en van daaruit kijken ze naar de aarde. De tussenteksten zijn afkomstig uit hun gezamenlijke theaterprogramma 'Duidelijk zo' en voor de special bewerkt. In de studio opgenomen, onder regie van Jop Pannekoek.

Sara Kroos - 30 dec 2017

Zaterdag 30 december is de tv-registratie te zien van Sara Kroos' theaterprogramma 'Doorgefokt'. NPO1, 22.34 uur.

"Sara Kroos is een echte publiekslieveling en staat al vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. In haar voorstelling 'Doorgefokt' gaat een van de grappigste vrouwen van Nederland het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere te ontroeren. Kroos heeft het over menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen. In 'Doorgefokt' is Sara weer ouderwets genadeloos, scherp, ontwapenend en bovenal enorm grappig."

Lebbis - 28 dec 2017

Op 28 december zendt BNNVARA de tv-registratie uit van 'De Paardenpoetser' van Lebbis. NPO1, 23.03 uur.

"De man van scherpzinnige ideeen, inspiratie en ongebreidelde energie is terug! Lebbis heeft weer bijgeleerd. Zijn voortschrijdend inzicht en wijsheid met het klimmen der jaren gekoppeld aan een bewijsdrang en teveel energie voor zijn leeftijd levert weer een heerlijke avond op. Voor diegene die Lebbis nog nooit live hebben gezien maar dat nu graag zouden willen, zijn hier wat tips om u in te lezen en te kijken. Zodat u er klaar voor bent. Google 'de haringkoning', kijk naar de foto's en leer dat het een riemvis is. En het verhaal van De Paardenpoetser? Dat vertelt Lebbis u wel!"

Erik van Muiswinkel - 27 dec 2017

De tv-registratie van 'De Olieworstelaar' van Erik van Muiswinkel wordt op 27 december uitgezonden bij BNNVARA op NPO1, om 22.33 uur.

"De Olieworstelaar is de moderne mens M/V: niet te vatten. Glimmend en gezond, maar tot welke prijs? Veelzijdig ZZP-er (Zich Zelf Profilerend), maar met welk recht? Sterk en slim, maar met welk doel?
Erik worstelt zichzelf door de eenentwintigste eeuw heen, en haalt vermoedelijk de helft nog niet. Zo'n nieuwe eeuw is misschien nog wel te vatten, maar jezelf begrijpen... dat is een ander kopje thee."

Micha Wertheim - 19 nov en 9 dec 2017

Op 19 november is de tv-registratie van 'Ergens anders' van Micha Wertheim te zien bij VPRO. NPO3, 01.30 uur. Vervolgens wordt 'Iemand anders' uitgezonden op 9 december op NPO3, rond middernacht na het schaatsen in Salt Lake City.

"Na vijftien jaar comedy en cabaret leek het Micha Wertheim tijd voor iets anders. Daarom maakt hij dit seizoen twee voorstellingen in de kleine zalen. Eerst was er Ergens anders en nu is het tijd voor Iemand anders. Een tweeluik dus. Ideaal om ze beiden te zien, maar als dat niet lukt, is dat waarschijnlijk overkomelijk.

Wordt het lachen of heel dramatisch? Gaat het publiek tevreden naar huis of juist zwaar teleurgesteld?

Daarover zijn de meningen verdeeld. Het wordt in ieder geval iets heel anders!"

Series

Draadstaal - nov-dec 2017

2011-09-23-draadstaal

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven maken nieuwe afleveringen van 'Draadstaal'.

Vanaf 4 november is de nieuwe serie te zien bij AVROTROS. NPO 3, rond 21.20 uur.

Dwars door de week - sept-okt 2017

dwarsdoordeweek-tv

Sophie Hilbrand speelt met twee bekende gasten de nieuwe satirische nieuwsquiz 'Dwars door de week' waarin de opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week worden besproken aan de hand van sketches, filmpjes en imitaties.

Met medewerking van onder anderen Paul Groot, Owen Schumacher, Roel Bloemen en Tim Kamps. Vanaf 16 september op NPO1, om 21.40 uur.

Foute Vrienden - sept-okt 2017Op 7 september start het derde seizoen van Foute Vrienden. Daarvoor is de groep uitgebreid. Naast Pepijn Gunneweg, Albert Jan van Rees en Pim Muda zijn dit jaar ook Leo Alkemade, Tim Kamps en Alex Ploeg van de partij. In het programma geven ze elkaar elkaar gênante opdrachten. Om de beurt voert eén van hen een opdracht uit terwijl de andere drie via een 'oortje' zeggen wat hij moet doen. Vanaf 7 september op RTL5, om 21.45 uur.

Het Instituut - vanaf 2 nov 2017Afgesloten van de buitenwereld krijgt deze doorsnee van de Nederlandse samenleving een week lang een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats.

Het Instituut komt terug voor een tweede seizoen. Joep van Deudekom en Rob Urgert sluiten honderd mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede en onderwerpen hen aan wetenschappelijke experimenten. De bevindingen zijn te zien vanaf donderdag 2 november op NPO1, om 21.15 uur.

De Kwis - vanaf 4 nov 2017

De Kwis - foto Zitah de Groot

Niels van der Laan, Jeroen Woe, Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn terug met het negende seizoen van De Kwis. Daarin wordt een BN-er getest op zijn of haar kennis van de actualiteit en incasseringsvermogen. Gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Vanaf zaterdag 4 november wekelijks op NPO 1, om 21.30 uur.
foto: Zitah de Groot

Zondag met Lubach - sept-nov 2017In september is het zevende seizoen van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach te zien bij de VPRO op NPO3. Het nieuwe seizoen start zondag 10 september om 21.50 uur.
-site

Nog in de maak

-