www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Najib Amhali, Rayen Panday, Anuar - 5 juni 2019Op 5 juni wordt de Ramadan Conference, de gezamelijke comedyshow van Najib Amhali, Rayen Panday en Anuar, op NPO1 uitgezonden.

Na traditionele conferences zoals de Oudejaars- en de Sinterklaasconference is het nu tijd voor een comedyshow over de mooiste maand van het jaar. Zet mensen in deze periode bij elkaar en ze gaan de ramadan vieren, maar ook op elkaar letten en over elkaar roddelen.

Amhali en Anuar nodigen Panday uit om tijdens de ramadan met hen het vasten te breken. De mannen hebben nog anderhalf uur te gaan, voordat de zon ondergaat. Hilarische verhalen, improvisaties, sketches en herkenbare typetjes komen aan bod.

Youp van 't Hek - 25 mei 2019Op 30 mei herhaalt BNNVARA de tv-registratie van 'Licht' van Youp van 't Hek.

"Youp van 't Hek gaat als vanouds 'prettig tekeer'. Scherpe toespelingen op actuele gebeurtenissen is een terugkerend thema, maar het plezier van het spelen en het licht maken van alles wat zwaar is in het leven, staat centraal. Youp wordt in deze voorstelling live begeleid door muzikant Rens van der Zalm."

'Licht' wordt uitgezonden op NPO1, om 21.25 uur.

foto: Bob Bronshoff

Thijs Kemperink - 18 mei 2019

Op 18 mei wordt 'Zleur' van Thijs Kemperink uitgezonden op NPO3, om 01.00 uur.

"Kemperink verhuist naar de buurt waar hij is geboren en opgegroeid. Geen buurtfeesten meer tot diep in de nacht, maar recepties ter gelegenheid van het vijftigjarige huwelijk van de buren."

Tineke Schouten - 30 mei 2019Morgenochtend is op NPO1 een documentaire te zien uit 2017 over Tineke Schouten. 'TV Monument: Tineke Schouten' wordt uitgezonden op NPO1, om 7.55 uur.

Micha Wertheim - 18 mei 2019Op 18 mei wordt de tv-registratie van 'Micha Wertheim voor de zoveelste keer' voor de zoveelste keer herhaald. NPO3, 23.25 uur.

"Wertheim is de gevoelige observator, gewiekste manipulator en geestige provocateur, die het niemand makkelijk maakt. Hij balanceert op het randje en zoekt naar de grens tussen wat nog leuk is en wat net niet. Alles is al een keer gezegd. Maar dat is natuurlijk geen reden om je mond te houden. In 'Micha Wertheim voor de zoveelste keer' gaat het daarom over alles dat u allang weet, had moeten weten of al weer vergeten bent."

foto: Jaap Reedijk

Series

Dino & Friends in New York - vanaf 23 apr 2019

In 'Dino & Friends in New York' droomt Jandino Asporaat van succes in New York. Hij wil dolgraag een comedyshow van een uur weggeven voor een volle zaal. Deze zesdelige reeks op SBS6 volgt hem in zijn zoektocht naar humor in New York en zijn uiteindelijke missie om zelf succesvol te zijn in the city that never sleeps. SBS6, 21.30 uur.

In Nederland bracht Asporaat typetjes als Gerrie en Judeska, theater- en TV-shows en speelde ook in twee speelfilms. Maar hij is ambitieus en wil meer. Het volgende doel dat hij zichzelf heeft gesteld is met zijn humor als stand-up comedian de wereld veroveren. En waar begin je dan? In New York: het mekka van de comedy waar hij gaat wonen en optreden en weer onderaan moet beginnen.

In iedere aflevering krijgt Jandino hulp van een BN'er, waaronder o.a. Najib Amhali, Roue Verveer, Ronald Goedemondt en Tineke Schouten. Met zijn New Yorkse appartement als basis doen ze onderzoek naar humor in de Big Apple, volgen ze lessen en treedt Jandino veel op om te oefenen. Samen gaan ze het avontuur aan en komen ze erachter dat het allemaal nog niet zo makkelijk is...

Klikbeet - vanaf 21 apr 2019Op 21 april gaat het derde seizoen van sketchshow Klikbeet van start. Van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit met medewerking van Eva Crutzen, Kees van Amstel en anderen.

NPO3, 22.55 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

Timeline - vanaf 21 mrt 2019

In de nieuwe spelshow Timeline moeten Raoul Heertje en Lieven Scheire, ieder gesteund door een speciale gast, intrigerende vraagstukken oplossen. Maar niet zomaar vraagstukken. In Timeline draait alles om de juiste chronologische volgorde. De juiste Timeline dus. Timeline is bedacht en wordt gepresenteerd door cabaretier Eric van Sauers (foto), die daarmee zijn debuut maakt als televisiepresentator.

Wetenschap en geschiedenis spelen de hoofdrol in Timeline, maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. In meerdere rondes wordt op uiteenlopende wijze gespeeld met de volgorde der dingen. Logisch nadenken en verbeeldingskracht zijn daarbij even sterke wapens als feitenkennis.

In het spel Natuurlijk draait het ook om de verhalen daarachter. Aan Raoul Heertje, comedian en schrijver, en Lieven Scheire, onder meer bekend van zijn wetenschapsprogramma's op de Vlaamse tv en bij rubriek bij RTL Late Night, zijn zulke verhalen wel toevertrouwd.

Van de week - vanaf 7 apr 2019'Van de week' is een nieuw satirisch BNNVARA-programma 'Van de Week'. Daarin bespreken teamcaptains Pieter Derks en Stefano Keizers onder leiding van Jennifer Hoffman op geheel eigen wijze het online nieuws van de week. De teamcaptains gaan de strijd met elkaar aan, wie is er het beste op de hoogte van alle actuele online data?

Iedere week worden ze bijgestaan door een prominente Nederlander uit de wereld van nieuws, kunst, media en politiek. Dit alles onder leiding van presentatrice Jennifer Hoffman. De teams maken in vier rondes uit wie het meeste weet over de digitale data van die week. 'Van de Week' wordt uitgezonden op NPO3 vanaf 7 april.

foto: BNNVARA

Nog in de maak

-