Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

-

Series

Even tot hier - vanaf 19 okt 2019Niels van der Laan en Jeroen Woe terug met een nieuw seizoen van 'Even tot hier'. Samen met de Miguel Wiels Band, een ensemble van 7 zingende acteurs, een expert en een 'muzikale grootheid' zal in rap tempo al het nieuws van die week hun revue passeren. Ze proberen zich letterlijk een voorstelling te maken van de week.

'Even tot hier' is vanaf zaterdag 19 oktober wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 1, rond 21.20 uur.

Harkum - vanaf 20 okt 2019"Wanneer Tom Verweij (Baf Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carriere voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester 'money to burn' en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl 'the sky is the limit' het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan..."

Met o.a. Bas Hoeflaak, Jelka van Houten, Annet Malherbe, Leny Breederveld, Mariana Aparicio Torres en René van 't Hof als de ietwat stoffige ambtenaren van het kleine fictieve dorpje Harkum. Onder regie van Jelle de Jonge (De Luizenmoeder, Toren C en Weg van Jou) en geschreven door Elzelien Peters (Jeuk) en Daan Windhorst (Kerst met de Kuijpers). Productie door EndemolShine in co-productie met BNNVARA en gebaseerd op de Noorse serie Roeng, geproduceerd door Rubicon TV.

Vanaf 20 oktober elke zondagavond om 20.45 uur op NPO3.

Sterke Verhalen - vanaf 19 okt 2019Zaterdag 19 oktober start het tweede seizoen van 'Sterke Verhalen' bij BNNVARA. In deze komische panelshow nemen twee teams, onder leiding van Sanne Wallis de Vries, het tegen elkaar op. De vaste teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk hebben iedere week een ander bekend teamlid.

Beide teams vertellen sterke verhalen, allemaal onwaarschijnlijk, genant of lachwekkend. Maar de grote vraag is: zijn ze echt gebeurd of compleet verzonnen? Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. Welk verhaal is onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd? En wie kan zo goed bluffen dat iedereen het verhaal gelooft?

Sterke Verhalen is een coproductie van BNNVARA en Endemol Shine en gebaseerd op het oorspronkelijke Britse 'Would I Lie To You?'. Vanaf 19 oktober iedere zaterdag rond 22:05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

foto Roy Beusker

Treurteevee - vanaf 25 okt 2019


In de zwartkomische serie TreurTeeVee worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven. De serie is een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul.

TreurTeeVee was voor het eerst te zien op vpro.nl in 2014 met twee pilots, gefinancierd met crowdfunding. Eén van de pilots werd vervolgens hoog gewaardeerd tijdens de 3LAB tv-week. Daarop volgde in 2017 een eerste serie van vier afleveringen, met in de hoofrollen Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen en Thomas Spijkerman.
Het eerste seizoen van TreurTeeVee wordt herhaald vanaf 25 oktober om 22.30 uur op NPO 3. Vanaf 22 november volgt meteen het tweede seizoen.

foto VPRO

Zondag met Lubach - vanaf 13 okt 2019Na een jaar is de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach met Arjen Lubach terug met het tiende seizoen. Wekelijks op zondag bij de VPRO op NPO3, 22.10 uur.
-site

Nog in de maak

-