portret

Kiki Schippers

Seizoen 2022-2023
Meer (reprise)
-speellijst

Kiki met band XL (De Parade)
-speellijst

Over 'Meer'
"Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?"

Impresariaat
Korthals Stuurman Theaterbureau

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kiki Schippers

Bio.txt
Na de vooropleiding van Utrechts Centrum voor de Kunsten en een jaar aan de Toneelacademie Maastricht en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam, vindt Schippers (Nijmegen, 1988) haar plek op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In 2011 studeert ze af met 'Springtij' een zeemansvoorstelling.

Na een finaleplaats in 2013 op het Leids Cabaret Festival wint ze in 2014 de publieks- en persoonlijkheidsprijs op Cameretten. En in april 2015 werd ze tweede bij de Nekka-wedstrijd in Vlaanderen. In maart 2016 wordt haar lied 'Guus' genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het beste theaterlied van het voorgaande theaterseizoen. Het jaar erop wordt ze opnieuw genomineerd en ditmaal wint ze de prijs voor haar lied 'Er spoelen mensen aan'.

Naast haar theaterwerk is ze op de radio te horen als columnist in het Radio 1-programma 'Druktemakers' en werkt ze mee aan het Spijkers met Koppen-cabaret op Radio 2. Daarnaast geeft ze theaterles, dirigeert ze een popkoor, regisseert en schrijft liedteksten voor anderen.

Vlak voor de premiere van haar nieuwe voorstelling 'WAAR' krijgt Schippers in oktober 2018 een zwaar auto-ongeluk waar ze twee gebroken rugwervels en een zwarte hersenschudding aan overhoud. Na een maandenlange revalidatie gaat 'WAAR' in april 2019 in premiere. Met deze voorstelling wil ze 'grappen maken, verhaallijnen vasthouden, écht cabaret maken', vertelt ze in een interview. De recensenten merken haar ontwikkeling in die richting op, met name wanneer ze vertelt over haar ongeluk, maar roemen toch vooral haar liedjes.

Inmiddels lijkt Schippers een abonnement op de Annie MG Schmidtprijs te hebben. Ze wordt in 2019 genomineerd voor 'Alles komt goed' en in 2020 voor 'Dorp'.