portret

Kiki Schippers

Seizoen 2019-2020
WAAR (reprise)
-speellijst

Over 'WAAR'
"Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen!"

Impresariaat
Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Impresariaat (B)
KOORTZZ

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kiki Schippers

Bio.txt
Na de vooropleiding van Utrechts Centrum voor de Kunsten en een jaar aan de Toneelacademie Maastricht en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam, vindt Schippers (Nijmegen, 1988) haar plek op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In 2011 studeert ze af met 'Springtij' een zeemansvoorstelling.

Na een finaleplaats in 2013 op het Leids Cabaret Festival wint ze in 2014 de publieks- en persoonlijkheidsprijs op Cameretten. En in april 2015 werd ze tweede bij de Nekka-wedstrijd in Vlaanderen. In maart 2016 wordt haar lied 'Guus' genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het beste theaterlied van het voorgaande theaterseizoen. Het jaar erop wordt ze opnieuw genomineerd en ditmaal wint ze de prijs voor haar lied 'Er spoelen mensen aan'.

Naast haar theaterwerk is ze op de radio te horen als columnist in het Radio 1-programma 'Druktemakers' en werkt ze mee aan het Spijkers met Koppen-cabaret op Radio 2.

En daarnaast geeft Schippers theaterles, dirigeert ze een popkoor, regisseert en schrijft liedteksten voor anderen.