portret

Pepijn Schoneveld

Seizoen 2019-2020
Hehobros on tour - met Kevin Hassing
-speellijst

Over 'Hehobros on tour'
"Na het grote succes van hun internetserie gaan de Hehobros het theater in! Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing zijn twee beste vrienden van in de dertig. Kevin is de rustige, wijze en enigszins cynische homo en Pepijn de hysterische, angstige en wispelturige hetero. Samen bespreken ze alles. En dan bedoelen we: alles. Van de verschillen en overeenkomsten in hun relaties tot de intiemste details van hun seksleven. Ook hun werk, bekendheid, irritante vrienden en ander groot en klein leed komen uitgebreid aan bod. Deze gesprekken leveren meedogenloze grappen, knallende ruzies en openhartige ontboezemingen op. Het resultaat? Deze heerlijke voostelling vol sketches, liedjes, acts, een dansje en een flinke dosis publieksparticipatie."

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Pepijn Schoneveld

Bio.txt
Pepijn Schoneveld (Twello, 1985) studeert in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Tijdens zijn opleiding is Schoneveld in diverse producties te zien, waaronder 'Kamp Holland' Orkater en de afstudeervoorstelling 'Wust' met onder meer Yentl Schieman en Christine de Boer van het latere duo Yentl en de Boer. Hij maakt de solovoorstellingen 'Voor de gehoorzamen' en 'Alles moet weg' voor hij in 2012 de finale haalt van het Leids Cabaret Festival met de cabaretvoorstelling 'Reuf'.

In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow 'Meneer Jongetje', in 2016 gevolgd door 'Morgen klaart het op'.

Als acteur is hij in het theater te zien in producties van Suburbia, M-Lab, Festival Classique en Circus Treurdier. Daarnaast speelt hij Schoneveld speelt gastrollen in series als 'Het Klokhuis', 'Gooische Vrouwen', Toren C', 'Welkom in de Gouden Eeuw' en 'Moordvrouw'. In het eerste seizoen van de serie 'Feuten' speelt hij één van de hoofdrollen.

Voor het Nederlands Filmfestival maakt hij in 2014 en 2015 de komische webserie 'Praten met Pepijn', geinspireerd op het Amerikaanse 'Between two fernes'. Voor de VPRO ontwikkelt hij met Kevin Hassing in 2017 de online comedyserie 'Hehobros'.