www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Thomas Smith

Seizoen 2021-2022
Nieuwe rebel
-speellijst

Impresariaat (B)
Postbus 11

Laatste nieuws
-al het nieuws over Thomas Smith

Bio.txt
Thomas Smith (Delft, 1967) wordt geboren in Nederland uit Britse ouders, maar groeit op in Antwerpen. Smith speelt zowel in zijn moedertaal Engels als in het Nederlands met een Antwerps accent.

Zijn comedycarriere neemt een vlucht als hij in 2000 de finale haalt van Humo's Comedy Cup. Hij sluit zich aan bij het Nederlandse comedygezelschap Comedy Explosion. Hij verzorgt de voorprogramma's bij Wim Helsens 'Heden Soup' en Alex Agnews 'Kaboom'.

In 2008 komt hij met zijn eerste avondvullende programma 'Alienman Smith', in 2009 gevolgd door 'Thomas Smith will set you free'. Beide shows komen uit op DVD bij Pias. In september 2012 ging zijn derde programma 'Chaos' in premiere. Ditmaal geen uitgeschreven programma, maar een voorstelling die deels grotendeels voortkomt uit improvisatie. De Standaard beloont 'Chaos' met een vijf sterren-recensie.

Op televisie is Smith te zien in programma's als Neveneffecten, Vermist, Iedereen Sam, Mag ik uw kussen, De Kazakkendraaiers en Scheire en de Schepping. In het derde seizoen van Zonde van de Zendtijd was hij te zien in verborgen camera-reportages nadat bestaande presentatoren Bert Gabriëls en Henk Rijckaert te bekend waren geworden.

Op 21 maart 2013 start op de Vlaamse zender 2BE het eerste seizoen van Foute vrienden, een bewerking van het Amerikaanse Impractical Jokers. In dit programma geven de vier komieken Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf, Steven Goegebeur en Smith elkaar genante opdrachten. Om de beurt voert eén van hen een opdracht uit terwijl de andere drie zeggen wat hij moet doen.