portret

Soundos

Seizoen 2019-2020
Niets te Verliezen (reprise)
-speellijst

Over 'Niets te Verliezen'
"Ik wacht haar in de coulissen op. Afgemat maar dampend van de adrenaline neemt raspaard Soundos haar applaus in ontvangst en loopt het podium af. Ze is een innig door mij bewonderde collega en ik zie haar als mijn gedroomde opvolger. Als ik een Louis Davids-ring te vergeven hád, had Soundos die al lang gekregen. Ik kijk haar diep in haar fonkelende hertenogen en durf het haar eindelijk te vragen: 'Soundos, je stelt je zo kwetsbaar op. Hoe doe je dat?'

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! 'Ben je nooit bang om door de mand te vallen?' vraag ik haar. 'Nee man, ik heb niets te verliezen!' antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach."

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Soundos

Bio.txt
Soundos el Ahmadi (Amsterdam, 1981) heeft Marokkaanse roots. Op haar 15e maakt ze kennis met toneelspelen. Ze speelt in meerdere producties van de jongerentheatergroep Artisjok/Nultwintig.

Op tv is ze te zien als deelnemer aan het tv-programma 'Wie is de Mol?' en als presentatrice bij het backstage programma van 'Op zoek naar Zorro' en z@pplive. In 2009 was ze te zien in het NPS programma De meiden van Haram en Vrouw en Paard.

Ze sluit zich aan als stand-up comedian bij Comedytrain en maakt daar kilometers voor ze in het seizoen 2010/2011 voor het eerst in het theater staat met een eigen cabaretvoorstelling: 'Soundos aangenaam'.