www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Speelman en Speelman

Seizoen 2018-2019
Met terugwerkende kracht
-speellijst

Vanwege gezondheidsproblemen van Joost Speelman is de hele tournee van Speelman en Speelman geannuleerd.

Impresariaat
Senf Theaterpartners

Laatste nieuws
-al het nieuws over Speelman en Speelman

Bio.txt
De broers Daan en Joost Speelman beginnen al jong met hun muzikale en creatieve activiteiten. Daan richt zich aanvankelijk vooral op zingen en Joost op piano spelen. Als ze hun ideeën samenvoegen, staan ze al snel op een podium met eigen liedjes en verhalen. Om een en ander verder te ontwikkelen, beginnen ze in 2002 met een opleiding aan de theateracademie in Amsterdam. De theaterstukken die hier uit voortkomen laten ze voor het eerst zien tijdens het Terschellings Oerol Festival en het comedy festival Laughing Matters.

Na het afronden van de theateracademie maken de broers samen met regisseur Lars Boom hun eerste officiële theatervoorstelling getiteld: 'Niet over één Spoor'. Met deze show behalen zij in 2005 de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Tijdens de voorstelling mixen Daan en Joost verhalen, scènes en liedjes tot een geheel. De liedjes vullen de verhalen aan en de scenes leiden de liedjes weer in.

In 2013 worden ze met hun voorstelling 'Optimisten' genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Op 8 februari 2008 verschijnt het debuutalbum van Speelman & Speelman, Oog van de Orkaan.