www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Menno Stam

Laatste nieuws
-al het nieuws over Menno Stam

Bio.txt
Na zijn eerste stappen op het open podium van Toomler in 1998 heeft Menno Stam (IJmuiden, 1975) de smaak van de stand-up comedy te pakken. In 2004 bereikt hij de halve finale van de Culture Comedy Award. Vanaf 2008 is hij lid van het comedygezelschap de Comedy Explosion.

Na een mislukt zakelijk avontuur is hij werkzaam als studio manager bij Wanadoo. Vanuit een bovenmatige interesse voor televisie gaat hij daar achter de schermen werken. Zo is hij redacteur bij Endemol en editor bij The Entertainment Group en Blazhoffski. Om zijn comedywerk te kunnen combineren wordt hij freelance tekstschrijver bij tv-programma's als Wie is de Chef (RTL), So You Think You Can Dance (SBS6), Over de Kook (RTL), Bende bij de Beesten (RTL) en De Nieuwste Show (BNN) en Javier Guzmans personality 'Guzmania'.

In 2010 tourt hij met Arie Koomen en Wilko Terwijn door het land met try-outs van de oudejaarsconference 'Bijbabbelen'. Naast een oudejaarsconference brengen de heren ook een decenniumoverzicht. Op 27 december zendt BNN de tv-registratie uit.

Sinds 2011 maakt hij een wekelijkse column voor Radio Decibel, getiteld 'Bijbabbelen'. Onder dezelfde naam maakt hij vanaf 2012 een videoversie van de column die hij op zijn Youtube-kanaal plaatst.

Samen met Roel C. Verburg geeft hij stand-up comedy workshops.