www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Patrick Stoof

Laatste nieuws
-al het nieuws over Patrick Stoof

Bio.txt
Patrick Stoof werd op 27 juli 1967 geboren in Tiel. Op zijn 21ste ging hij naar de Theater Vormings Klas in Amsterdam. Na dat met succes te hebben afgerond werd hij een jaar later aangenomen op de theater-docent-opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool. Hij was als gastregisseur verbonden aan de Academie voor Kleinkunst en heeft als theaterdocent aan een Middelbare school gewerkt. Zelf schreef en speelde hij verschillende voorstellingen zoals "Tollensteeg" met Jan Diependaal in de regie van Kees Prins.

Ook begeleidde hij, samen met Kasper van Kooten, cabaretworkshops op Curaçao. Momenteel werkt Patrick als acteur in trainingssituaties en als regisseur/coach bij o.a. Plien en Bianca. (bron: Hekwerk)

"Met een prachtige opening als bokser brengt Patrick Stoof je op het puntje van je stoel," opent het juryrapport van Cameretten in 1998, om te vervolgen met het afsteken van ontelbare loftrompetten over het talent uit Veghel.

In zijn programma 'Sparren' gaat het vervolgens niet alleen over boksen. Hij verhaalt over lastige keuzes; het conflict tussen droom en daad en het verlangen om af en toe iets heel verschrikkelijks te doen. Hij verbindt al die hersenspinsels en 'trains of thought' door verwijzingen naar poëzie en literatuur via een leraar Nederlands. Met Elsschot in de hand heeft hij ook nog een verrassende nastoot in petto met een hilarische imitatie van schoonzanger Herman van Veen.

Net als de Vliegende Panters wist Patrick Stoof zich een plaatsje te veroveren bij het impresariaat van Youp van 't Hek. Daar kreeg hij de tijd zijn programma 'Sparren' nader uit te werken tot een avondvullend programma. "Ik wil er af en toe gewoon even lekker op beuken. Niet in donkere steegjes, maar open en bloot laten voelen wat ik bedoel."