portret

Kirsten van Teijn

Seizoen 2019-2020
Nobel (reprise)
-speellijst

Over 'Nobel'
"Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de kleur van de nieuwe auto maar precies past bij de kleur van de voordeur. Ze vertelt over opgroeien achter een gouden facade in een hardwerkend ondernemersgezin. 'wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt?' '...of wanneer je met het verkeerde kapsel de deur uitstapt?' Over hoe we leven op de tast en hoe pogingen om het juiste te doen, meestal niet helemaal goed komen.

Want soms loopt een perfecte geplande brunch gewoon tamelijk woest uit de hand."

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kirsten van Teijn

Bio.txt
Kirsten van Teijn (Alkmaar, 1989), groeit op in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Op 12-jarige leeftijd speelt zij bij het Jeugdtheater Heiloo en als 18-jarige leeftijd volgt ze de vooropleiding theater in Utrecht. Na een jaar reizen start ze op de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze in 2013 afstudeert.

In 2013 wint Van Teijn de jury- en publieksprijs van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en later dat jaar alle prijzen van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Op voordracht van de VSCD Cabaretprijzen Jury ontvangt ze van het bestuur van de Stichting Blijvend Applaus in 2016 de Stijgend Applaus Stipendium, een stimuleringsprijs voor nieuw talent.