www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
Wilko Terwijn trok in de zomer van 2004 door Amerika. Sinds hij in Nederland begon met stand-up comedy, wilde hij altijd al naar Amerika om daar te gaan stand-uppen en nu was het zover. Eerst naar New York, vervolgens naar Cleveland, Los Angeles en San Francisco... Dat was in ieder geval het plan.

Hoe het hem verging kan je hier lezen, want voor Zwartekat International hield Wilko een reisverslag bij.

terug naar het overzicht

Amsterdam

Vlak voor vertrek

Het is dinsdagochtend kwart over negen mijn maag rommelt van de koffie en over een paar minuten pak ik de taxi naar schiphol.

Vanavond ga ik voor het eerst in New York, het Walhalla van de stand-up comedy, spelen. The Big Apple. Allerlei Sinatra deuntjes vliegen samen met allerhande vragen door mijn hoofd. Begrijpen ze mijn grappen wel? Is mijn engels niet een beetje aan de vreemde kant? Ben ik uberhaupt wel leuk? Waar moest ik ook al weer zijn? Oh ja, the Village Lantern 167 Bleecker at Sullivan. Geen Carolines op Broadway, maar een klein open podium waar de Booker zo vriendelijk was mij neer te zetten buiten de standaardloterij, waarbij hopefulls zich aanmelden en een podiumplek moeilijker is te bemachtigen, dan de gouden koffertjes van Linda de Mol. Het zal deze trip wel vaker gebeuren, dat ik in een rij moet wachten of de altijd vriendelijke Russische Ex-Spetsnaz portier zal moeten omkopen voor een podium plaats, want makkelijk is anders. Maar ik ga! Sinds ik in Nederland begon met stand-up comedy, wilde ik altijd al naar Amerika om daar te gaan stand-uppen en nu is het zover. Eerst naar New York, vervolgens naar Cleveland, Los Angeles en San Francisco...

Als alles met mijn nieuwe laptop goed gaat en ik eindelijk door heb hoe dat WiFi werkt, zal ik een reisverslag van mijn avonturen bijhouden op Zwarte Kat. De taxi staat voor de deur. Tot New York!

-

Wilko Terwijn

terug naar het overzicht