cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | links | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Wilko Terwijn trok in de zomer van 2004 door Amerika. Sinds hij in Nederland begon met stand-up comedy, wilde hij altijd al naar Amerika om daar te gaan stand-uppen en nu was het zover. Eerst naar New York, vervolgens naar Cleveland, Los Angeles en San Francisco... Dat was in ieder geval het plan.

Hoe het hem verging kan je hier lezen, want voor Zwartekat International hield Wilko een reisverslag bij.

terug naar het overzicht

New York

NY Dag 5

Open Mike at 7th StreetIk word wakker door de pijn in mijn voeten. Ik ben verbaasd dat de New Yorkers niet allemaal op stompjes lopen. Ik prik een blaar open en ga de deur uit om te lunchen met Spanky. Na een belachelijke maaltijd bestaande uit acht miljard calorieën, daarna geeft Spanky me een tour door Central Park. Hij woont vlakbij het Dakota gebouw, waar John Lennon is doodgeschoten en deze buurt bevalt me wel. Tegen het eind van de middag ga ik er vandoor richting een open mike op East 7th street.

Het blijkt een klein zaaltje onder een restaurant te zijn. Prima te doen ware het niet dat de airconditioning meer lawaai maakt dan een windtunnel. Het pubiek bestaat zoals gewoonlijk uit andere open mikers, maar dit keer is het toch redelijk gezellig. Tribeca Comedy Basement binnenIk besluit direct daarna naar de west-village te gaan voor de open-mike in de Tribeca Comedy Basement. Salvatore begroet me en blijkt ook een comedian te zijn. Ik dacht eerst dat hij alleen maar een maffia stroman was, maar hij is weliswaar erg New Yorks, maar grappig. Ik ben de openingsact en het gaat wederom redelijk goed. Ik krijg complimenten va de andere comedians en Sal vraagt of ik dinsdag nog een keer langs kom. Natuurlijk! Ik begrijp even later dat niemand in Amerika weet wat een Burka is en snap meteen waarom die specifieke grap nooit werkt.

De andere acts na mij varieren van goed tot redelijk tot zeer matig tot psychiatrisch patiënt. Om 11 uur geef ik er de brui aan. Morgen moet ik nog een hoop regelen en ik krabbel uiteindelijk doodmoe mijn bed in.

-

Wilko Terwijn

terug naar het overzicht

 

cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | links | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube