www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | links | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Wilko Terwijn trok in de zomer van 2004 door Amerika. Sinds hij in Nederland begon met stand-up comedy, wilde hij altijd al naar Amerika om daar te gaan stand-uppen en nu was het zover. Eerst naar New York, vervolgens naar Cleveland, Los Angeles en San Francisco... Dat was in ieder geval het plan.

Hoe het hem verging kan je hier lezen, want voor Zwartekat International hield Wilko een reisverslag bij.

terug naar het overzicht

Los Angeles

LA Stories 6

Alweer een dag in Los Angeles. Ik begin langzaam het gevoel voor realiteit te verliezen. Alle dagen lijken op elkaar en tijd is hier weliswaar geld, maar net zo moeilijk om in de gaten te houden. Kelley gaat naar een besloten feest van Bill Maher. Hij was de host van Politically Incorrect en heeft nu een show op kabel, dus shockerend rijk. Kelley is een oude vriend van hem en vindt het jammer dat ik niet mee mag, want Bill schijnt tevens een arrogante asshole te zijn.

Mann's Chinese theaterIk heb de dag voor me zelf en na wat rondlummelen bij de Starbucks pak ik mijn fiets en besluit een beetje te gaan rondkijken. Ik rij richting Sunset en Hollywood boulevard en bekijk de Walk of Fame en aanverwanten gebouwen. De Art Deco huizen die af en toe opduiken zijn misschien wel het meest authentieke wat je hier kunt vinden, maar jammer genoeg staat er meestal een groot neon bord van Kentucky Fried of een Pizzahut op. Ik rij verder richting het Hollyschok House van Frank Lloyd Wright en neem een kijkje. Het staat er een beetje verlaten en vervallen bij en dat is zonde, want dit verdient beter. Onderweg krijg ik een belletje van Gordon die op Hollywood blvd naar de musical Hairspray gaat kijken. Van verschillende mensen heb ik al gehoord dat dit ‘the best show in town’ is. Ik hobbel even langs het Pantages Theater en we spreken af morgen ergens lekker uitgebreid en aso te gaan eten. Één van de dingen die je hier heel goed kan doen.

Mijn eigen ster, bijna goed gespeldAls een stereotype Hollander fiets ik verder en denk dat ‘The Hollywood Sign' niet zo ver weg is. Vier mijl bergop verder, ben ik nog niet eens in de buurt en geef er de brui aan. Volgens mij heeft Lance Armstrong hier voor de Alpen geoefend, want ik ben bekaf. De afdaling is leuker. Met een vaartje van 40 richting Hollywood, snuif ik de frisse uitlaatgassen op en koel en beetje af tot Tom Rhodes a.k.a Kevin Masters me plotseling belt. Satie knalt als ringtone uit mijn mobiel en het blijkt dat Tom hier net een week geleden is komen wonen. We speken af voor later, want ik ga eerst nog even langs The Laugh Factory voor wat info over hun open-mike.

Er staat een gevaarlijk en tegelijkertijd vriendelijk ogende donkere reus voor de deur, die me uitlegt dat ik voor een open podium-plek vijf uur in deze bloedhitte buiten in een rij moet gaan staan wachten. Ik bedank hem vriendelijk voor deze informatie en zeg dat ik dat zeker met veel plezier zal doen. Met een iets te dik Nederlands accent om mijn sarcasme te vermommen. Ik rij meteen door naar The Comedy Store, waar een open podium bezig is. Wederom sta ik versteld van het gebrek aan kwaliteit. Maar ik spreek met Skippy de MC en regel dat ik de volgende dag wel een plekje krijg, waar anderen een week van te voren voor moeten ploeteren. Ik drink nog een biertje en kijk naar de freakshow die door moet gaan voor stand-up en verdwijn stilletjes richting Tom’s appartement.

Tom Rhodes en ikHij heeft een appartement in het oude Gaylord hotel op Wiltshire blvd en kijkt uit op het gigantische hotel waar Robert Kennedy is doodgeschoten. Zeker geen slechte zet, want onder zijn appartement zit en klein gezellig kroegje waar we besluiten om zat te worden. Ik klaag over comedy en Tom zit zich te verbazen over mijn fietsgedrag. Het wordt veel te laat en dronken stap ik op mijn low-rider om over de verlaten straten van Los Angeles richting appartement te gaan. Ondanks mijn promillage, meen ik dat ik behoorlijk wat gedaan heb vandaag.

-

Wilko Terwijn

terug naar het overzicht

 

cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | links | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube