www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Rob Urgert

Laatste nieuws
-al het nieuws over Rob Urgert

Bio.txt
In de jaren negentig treedt Rob Urgert op met de Comedytrain. Hij maakt verschillende solovoorstellingen en schrijft columns voor de landelijke radio en pers, waaronder het AD Magazine.

In de theaters geeft hij twee seizoenen de Spoedcursus Humor samen met Fokke en Sukke-maker Bastiaan Geleijnse. En met Kees van Amstel maakt hij een spoedcursus gelukkig worden.

Vanaf 2006 is hij meer op televisie te zien. Voor de VARA presenteert hij samen met Joep van Deudekom de komische wetenschapsquiz 'Onder de tram'. Vervolgens maken zij bij Net5 de opvolger 'Tussen de oren'. Voor de NTR maken ze onder de titel 'Met de kennis van nu' in 2011 en 2012 vrolijke jaaroverzichten van de wetenschap. In september 2013 zijn ze bij de NTR te zien met het tv-programma Factcheckers.

Vanaf 2011 is hij samen met Joep van Deudekom, Niels van der Laan en Jeroen Woe te zien bij Langs de Leeuw met het onderdeel 'De Kwis'. Na het einde van Langs de Leeuw wordt in juni 2013 bekendgemaakt dat De Kwis doorgaat als zelfstandig tv-programma.