portret

Van der Laan en Woe

Seizoen 2022-2023
NG
-speellijst

Over 'NG'
"Van der Laan en Woe zijn terug in de theaters! De afgelopen tijd sleepten Niels en Jeroen ons door de lockdown met hun baanbrekende tv-show Even Tot Hier.

Nu komen zij met hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan. Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts."

Impresariaat
de Bogen Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Van der Laan en Woe

Bio.txt
Van der Laan en Woe bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. In april 2005 won het duo als Geen Familie het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Zij maken voorstellingen die het midden houden tussen cabaret, toneel en muziektheater.

Van der Laan en Woe ontmoeten elkaar op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na enkele korte duo-projecten op de academie studeren zij af met de voorstelling Geen Familie, dat later de naam van hun duo wordt. In de zomer van 2004 spelen zij deze voorstelling op het Theater aan Zee Festival in Oostende. Daar winnen zij de TarTar Residentieprijs; een prijs voor beste nieuwe theatermakers. Eind 2004, begin 2005 nemen zij deel aan het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met de voorstelling: 'Ralph' winnen zij de juryprijs.

Onder de naam Geen Familie maken ze twee avondvullende programma's, Ctrl+Alt+Del (2007) en Help ons (2009). Vanaf hun derde programma gaan ze verder onder de naam 'Van der Laan en Woe'.

In 2011 winnen ze met 'Superlatief' de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. In 2013 volgt voor 'Buutvrij' een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Met enkele andere oud-studenten van de kleinkunstacademie maken ze deel uit van zangformatie Stanley en de Menzo's.

Tussen 2007 en 2011 werken Van der Laan en Woe voor het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen.

Erik van Muiswinkel vraagt hen voor het oudejaarsprogramma's 'Gedoog, Hoop en Liefde' (2010) en 'Het eerlijke verhaal' (2012).

Met Joep van Deudekom en Rob Urgert werken ze tussen 2011 en 2013 mee aan Paul de Leeuws programma 'Pau!l', later 'Langs de Leeuw'. Het onderdeel 'De Kwis' is zo populair dat na het einde van 'Langs de Leeuw' in juni 2013 wordt bekendgemaakt dat het doorgaat als zelfstandig tv-programma.

Niels van der Laan in 2011 en 2012 te zien in het satirische programma 'RamBam' te zien. In de pilot doet Van der Laan zich in het programma van Harry Mens voordoet als vertegenwoordiger van het product Caxa, wat neerkomt op het verkopen van een poeptrui. Van der Laan is ook te zien in het eerste seizoen, maar in het tweede seizoen alleen als voice-over.