www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Anne van Veen

Seizoen 2018-2019
met Purper - Purpers Passie
-speellijst

Over 'Purpers Passie'
"Ze vragen zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z'n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn 'passie'. Er is zelfs supermarktbrood dat 'Liefde & Passie' heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Een voorstelling voor op je bucketlist! Frans Mulder en Erik Brey, de PURPERS van het eerste uur, en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi-talent Diederick Ensink, zullen samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen met een gezonde dosis zelfspot op zoek gaan naar hun eigen passie."

Impresariaat
Breijwerk

Laatste nieuws
-al het nieuws over Anne van Veen

Bio.txt
Anne Marije van Veen (Gouda, 1983) studeert in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

In haar laatste jaar loopt ze stage bij de muzikale komedie 'Jan, Jans en de kinderen'. Ze speelt hierin de rol van Karlijn. Voor haar afstuderen maakt ze een liedjesprogramma in de regie van Ruut Weissman. Hiermee staat ze vier avonden in de Kleine Komedie.

In mei 2007 speelt zij mee in de door Stichting Carré Theaterproducties geproduceerde toneeldocumentaire 'Stuff Happens' van David Hare. Daarnaast spreekt zij regelmatig radiocommercials in.

In het seizoen 2007-2008 maakt ze haar solodebuut met de cabaretvoorstelling 'Anne', gevolgd door 'Wilde lucht' en 'Tegengif'.