www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Daniël van Veen

Laatste nieuws
-al het nieuws over Daniël van Veen

Bio.txt
Daniël van Veen (Breda, 1976) voltooit in 2000 de productie-opleiding van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Voor zijn eindexamenfilm Ahmed was hier krijgt hij een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Studentenfilm.

In 1998 begint hij samen met Marcel Beekman het cabaretduo GEL, altijd op zoek naar haar. In 2003 winnen zij de jury- en publieksprijs van de Holland Casino Podiumprijs Nijmegen. In 2004 werd GEL opgeheven en ging Daniël solo verder.

Van Veen is een tijd lang de vaste regie-assistent van Shireen Strooker met wie hij meerdere voorstellingen maakt, waaronder in 2005 de hommage aan Bram Vermeulen. In maart 2007 is hij te zien in de voorstelling Een vriendelijk stuk over aardige mensen onder regie van Strooker.

In de zomer van 2008 is Van Veen samen met Dorien Haan te zien op De Parade met Tony Tolo's Showorkest o.l.v. Tony Tolo.

In het seizoen 2008-2009 speelt Van Veen zijn muzikale cabaretprogramma 'Van Veen alleen', met begeleiding van Sybren van Doesum op trompet. Samen spelen zij ook Van Veens eerste avondvullende voorstelling 'Ruilen binnen 8 dagen door het land' dat op 6 maart 2010 in premiere gaat.

Van Veen is als organisator en programmeur betrokken bij het Wilhelmina Huiskamerfestival en het cabaret try-outpodium BIES.