www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Mark van de Veerdonk

Seizoen 2020-2021
Geen viking
-speellijst

Over 'Geen Viking'
"Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto 'Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken'. In 'Geen Viking' doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot - wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: 'Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking'. "

Impresariaat
Impresariaat George Visser Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Mark van de Veerdonk

Bio.txt
De 8ste van cabaretier Mark van de Veerdonk heet "Hoe Ik Pudding Ruik", en gaat waarschijnlijk over "de man die nooit wat meemaakte". En over "de man die zijn hond
Zit noemde". En trouwens ook over "de man die wel verdacht veel last heeft van de stank van aangebrande pudding". Hoe dan ook één ding staat vast: de grappen van Van de Veerdonk blijven knots, zijn verhalen knetter en zijn gezicht kukel, met dat vreemde plukje onwaaibaar haar bovenop. Om over zijn neus maar te zwijgen. Kortom Van de Veerdonk staat voor een avondje ontiegelijk lachen.

De Brabander brak met zijn programma KNURFT eindelijk door. Vooral in Brabant en Limburg speelde hij voor volle zalen. Met zijn voorstelling "Hoe Ik Pudding Ruik" staat hij klaar om ook de rest van Nederland te veroveren. Onder het motto "Alles is op loopafstand, tenminste als je de tijd hebt" oefende Van de Veerdonk voor KNURFT nog de meest ingewikkelde souldanspasjes. Nu heeft hij zich ondermeer gegooid op meeslepende zigeunermuziek en onvervalste brabbelzang: "mamma, mamma get a hammer, there's a fly on daddy's nose".
bron: o.a. mojotheater.nl