portret

Mark van de Veerdonk

Seizoen 2022-2023
Podiumbeest ontsnapt
speellijst

Over 'Podiumbeest ontsnapt'
"In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht.

Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning?

PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?"

Impresariaat
Impresariaat George Visser Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Mark van de Veerdonk

Bio.txt
De 8ste van cabaretier Mark van de Veerdonk heet "Hoe Ik Pudding Ruik", en gaat waarschijnlijk over "de man die nooit wat meemaakte". En over "de man die zijn hond
Zit noemde". En trouwens ook over "de man die wel verdacht veel last heeft van de stank van aangebrande pudding". Hoe dan ook één ding staat vast: de grappen van Van de Veerdonk blijven knots, zijn verhalen knetter en zijn gezicht kukel, met dat vreemde plukje onwaaibaar haar bovenop. Om over zijn neus maar te zwijgen. Kortom Van de Veerdonk staat voor een avondje ontiegelijk lachen.

De Brabander brak met zijn programma KNURFT eindelijk door. Vooral in Brabant en Limburg speelde hij voor volle zalen. Met zijn voorstelling "Hoe Ik Pudding Ruik" staat hij klaar om ook de rest van Nederland te veroveren. Onder het motto "Alles is op loopafstand, tenminste als je de tijd hebt" oefende Van de Veerdonk voor KNURFT nog de meest ingewikkelde souldanspasjes. Nu heeft hij zich ondermeer gegooid op meeslepende zigeunermuziek en onvervalste brabbelzang: "mamma, mamma get a hammer, there's a fly on daddy's nose".
bron: o.a. mojotheater.nl