portret

Veldhuis en Kemper

Seizoen 2022-2023
Hou dat vast
-speellijst

Over 'Hou dat vast'
"“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” - Schopenhauer.

Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? In hun nieuwe cabaretprogramma Hou Dat Vast denken ze elkaar alles te kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is...

Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten.

U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!"

Impresariaat
Hekwerk Theaterprodukties B.V.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Veldhuis en Kemper

Bio.txt
Een eenmalig bedoelde voorstelling in het Concertgebouw in Haarlem ontaart in een inschrijving voor Cameretten 1999. In de finale weten Remco Veldhuis en Richard Kemper na Marc-Marie Huijbregts de tweede plaats te behalen en laten zij de tv- en reclamewereld geleidelijk achter zich gelaten om zich toe te leggen op het theater.

In 'Half zo echt' geven zij hun visie op het moderne leven en in het bijzonder de altijd durende zoektocht naar de ultieme bevrediging. In hun tweede avondvullende voorstelling 'De geur van' toetsten ze de slogan 'alles is maakbaar' aan hun eigen leven en relaties, en bespraken hun twijfels en ergenissen. In deze voorstelling werkten ze voor het eerst samen met regisseur Geert Lageveen, met wie ze ook hun derde programma maken, 'Tijd heelt alle zonden'.