www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Bram Vermeulen

Laatste nieuws
-al het nieuws over Bram Vermeulen

Bio.txt
Bram Vermeulen werd geboren op 13 oktober 1946 in Den Haag, als jongste zoon in een gezin met 3 kinderen. In zijn jeugd excelleerde hij bij volleybal en als 16-jarige was hij spelverder van het Nederlands volleybalteam. In 1967 studeerde hij psychologie in Amsterdam waar hij Freek de Jonge ontmoette. Vermeulen vormde in de jaren zeventig samen met De Jonge het baanbrekende cabaretduo Neerlands Hoop.

Na de opsplitsing van Neerlands Hoop in 1979 speelde hij met de Nederlandstalige rockband De Toekomst en maakte hij deel uit van het Werktheater. Als zanger en muzikant was hij inspirator voor veel Nederlandstalige muzikanten. Naast zijn muzikale soloprogramma's was hij schilder, schrijver en televisiemaker voor de RVU. Voor zijn werk ontving Vermeulen vele onderscheidingen, zoals de Annie MG Schmidtprijs in 1995 voor 'Een doodgewone jongen', de Scheveningen Cabaretprijs 1997 en drie Edisons.

Op 4 september 2004 overleed Bram Vermeulen volkomen onverwacht op vakantie in het Italiaanse Toscane in zijn slaap aan een hartstilstand. Hij was getrouwd met Shireen Strooker, had twee dochters en twee stiefzoons.

Als er dan één troost is, Bram Vermeulen geloofde in reincarnatie.