Mastodon

Marcel Verreck

Laatste nieuws
-al het nieuws over Marcel Verreck

Bio.txt
Cabaretier Marcel Verreck wint met het theaterduo Verreck & Pleijsier, in 1987 het Leids Cabaret Festival. Met Paul Pleijsier maakt Verreck de programma's 'Ze is er vandoor met een yup' (1988), 'Harde Stukjes' (1989), 'Verreck & Pleijsier In Concert' (1990) en 'Nieuw Jaar' (1992). In 1993 maken zij de liedjes-CD 'Ja' om vervolgens te stoppen.

Na het uiteenvallen van het duo maakt Verreck de solo-programma's 'Verreck!' (1994), 'De Vrijheid' (1996), 'Een Wondermiddel' (1997) 'Het Tetrix-gevoel' (1999), 'Van Mars' (2001) en 'Met Haar' (2002).

Naast zijn theaterwerk presenteert hij op de radio Leidsekade Live, werkt hij mee aan het satirische radio-programma Binnenlandse Zaken (TROS) en iss columnist voor het NCRV-radioprogramma Hier en Nu Nieuwspoort, Stenders Vroeg (VARA) en Stenders Vroeg Op (Yorin FM). Voor de KRO-televisie presenteert hij twee seizoenen De Aso-show.

In maart 2002 komt de liedjes-CD Van Mars uit. In augustus 2002 verschijnt bij uitgeverij Vassallucci 'Een wondermiddel', het literaire debuut van Marcel Verreck. Hij werkt mee aan het radio-cabaret van 'Spijkers met koppen' (VARA) en schrijft artikelen en columns in diverse bladen als Het Parool en Metro.
Sinds november 2005 maakt hij met zijn oude maatje Paul Pleijsier de theater-talkshow Verreck Zondagmiddag in Theater Bellevue te Amsterdam. Daar neemt Verreck op eigen wijze de actualiteit door en interviewt hij bijzondere mensen uit het muzikale, het theatrale, het literaire en het gewone leven. Zang, dans en voordracht zijn daarbij niet uitgesloten.

Verreck staat niet met een regulier programma in de theaters, maar is wel beschikbaar voor speciale op maat gemaakte voorstellingen. In oktober 2007 verschijnt zijn tweede roman 'Kind van de kust'.
bron: harrykies.nl