portret

Elke Vierveijzer

Seizoen 2022-2023
Lucht (reprise)
-speellijst

Over 'Lucht'
"Na ‘om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in LUCHT via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica, één ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er nou precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen."

Impresariaat
Impact Entertainment

Laatste nieuws
-al het nieuws over Elke Vierveijzer

Bio.txt
Na de havo aan het Pleincollege in Bisschop Bekkers in Eindhoven volgt Vierveijzer de vooropleiding aan de Fontys Academie voor Drama en vervolgens het oriëntatiejaar aan het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts (Vrije Hogeschool) in Driebergen-Zeist. Na haar hbo-opleiding communicatiemanagement aan Hogeschool Utrecht start Vierveijzer aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. In 2014 studeert ze daar af.

In 2015 is ze finalist bij het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze speelt zichzelf verder in de kijker met haar ode aan Maarten van Roozendaal.

Haar eerste avondvullende voorstelling met eigen werk, 'Zonder genade', gaat in première in 2017. Voor haar tweede voorstelling 'Lucht' (2020) wint ze de Poelifinario 2021 in de categorie 'Kleinkunst'.