www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

terug

In de media: Bert Visscher - 8 nov 2006
Het AD interviewt Bert Visscher over het vaderschap en zijn nieuwe voorstelling Stoffe Jongens.
"'Ik speel de zoon van een mijnwerker die de urn van zijn overleden vader in de schacht moet bijzetten. Daar gaat het al meteen fout.' Voor zijn programma verdiepte Visscher zich aan de hand van foto's, boeken en archiefstukken van De Staats Mijnen (DSM) in het onbarmhartige werk van de toenmalige kompels. 'Van de stoerheid en romantiek van het beroep bleef niet zo veel over. Het was een hard en bitter leven. Zelf moet ik er niet aan denken om af te zakken in die peilloze diepte.' Ook in Stoffe Jongens schakelt Bert Visscher met grote regelmaat naar de hoogste versnelling. Op de planken is hij onvermoeibaar in de weer met de ongemakken van het bestaan, waarbij hij vooral zichzelf ernstig in de weg zit. Een crematie is bij hem 'Snik snik, fik fik, koffie en cake, strooi strooi, mooi mooi'. Het hinderlijke bestaan van schoonmoeders is een bron van hilarische ergernis. (..) 'ik ben snel ontevreden. Ik omring me met mensen die vrijuit praten over wat ze er van vinden. Die zoeken me op in de kleedkamer en kunnen ongezouten hun kritiek spuien' (..) Voor een nieuwe show sluit ik mezelf altijd op. Ik heb een huisje op een mooi eilandje in het Paterswoldse meer, waar ik dagenlang bezig ben. Dan schrijf ik aan een stuk door met Billie Holiday en Frank Sinatra op de achtergrond. Wijntje, sigaartje erbij. (..) De lach is voor hem een absolute voorwaarde, hoewel er over het programma een mooie waas van melancholie hangt. 'Voor mij is cabaret een georganiseerd feest. Twee uur lang bal. Mijn programma's hebben geen gelaagdheid, schei uit zeg.' (..) 'Toen ik begon in cabaret Filter, hadden we het wel over de grote problemen des levens. Maar als ik over bootvluchtelingen stond te praten, voelde ik dat gewoon niet bij me passen. Youp van 't Hek en Theo Maassen kunnen dat veel beter. Ik geloof echt, misschien heel ouderwets, in een avondje ongecompliceerd vermaak.'"
-lees het volledige artikel
'Rustig Bert, ...rustig'' door Arno Gelder, in: AD, 6 nov 2006

In de media: Bert Visscher - 17 april 2003
Een diepte-interview met Bert Visscher in Het Dagblad van het Noorden.
"En die titel? 'Nee, dan Lourdes? Die is ontstaan toen ik met een paar mensen aan het eten was en er een pijnlijke stilte viel. Nee, dan Lourdes, verzuchtte ik. En die werktitel hebben we er maar in gehouden. Waar het op slaat? Geen idee, je moet in mijn programma's niet naar logica gaan zoeken'."
-Bert Visscher: Je moet niet naar logica gaan zoeken
En dit is de recensie uit dezelfde krant.
"Inmiddels verkoopt Bertje Vis Carré moeiteloos twee weken uit. Als razende egotripper fungeert hij als de exploitant van een privé speeltuin of - zoals thans bij Nee, dan Lourdes - een kermisterrein. Tussen innemend en brutaal is alles op hem van toepassing. Opmerkelijk genoeg dingt hij nog steeds opzichtig naar de gunst van een breed publiek dat hij al lang veroverd heeft."
-Aanzienlijke keet bij Bert Visscher