www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Vreemd Apparaatje

Laatste nieuws
-al het nieuws over Vreemd Apparaatje

Bio.txt
Vreemd Apparaatje bestaat uit Marcel Harmsen en Thijs Goverde. Harmsen en Goverde kennen elkaar sinds hun studietijd in Nijmegen. Zagen elkaar veel in het amateur circuit maar werkten nooit samen. Verloren elkaar uit het oog, maar kwamen elkaar weer tegen als figurant in een chips-commercial waar zij met veel genoegen wegens beloningsverschillen een figurantenstaking organiseerden.
Verloren elkaar weer een tijdje uit het oog. Een onvermijdelijke derde ontmoeting volgde in 1997 toen zij in Nijmegen als zelfstandig bedrijfsacteur werkzaam waren. De samenwerking beviel en in 1998 werd Vreemd Apparaatje opgericht. De allereerste uitvoering van hun programma resulteerde in een halve-finale-plaats voor Cameretten. In Luxor zakten zij voor 900 man publiek door het podium.
Inmiddels waren zij echter doorgedrongen tot de derde ronde van het Wim Sonneveld Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) en bereikten zij in het Nieuwe de La Mar uiteindelijk de tweede plaats.
Van maart 2000 t/m december 2002 speelden Harmsen en Goverde de voorstelling Kjökkenmödding? Tvertimod!, een voorstelling zonder rode draad. Van deze voorstelling verschijnen de liedjes op cd. Daarna besluiten ze de samenwerking te beeindigen.