www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Viggo Waas

Seizoen 2021-2022
Nog niet bekend

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Viggo Waas

Bio.txt
Op de sportacademie leert Viggo Waas Peter Heerschop en Joep van Deudekom kennen. Samen richten ze de cabaretgroep NUHR op. In 1987 behaalt NUHR een finaleplaats bij Cameretten en sindsdien maakt hij cabaretvoorstellingen met NUHR en verschillende samenwerkingsverbanden zoals De Ploeg. Daarnaast is hij actief als acteur.

Nadat gaandeweg de programma's van NUHR een meer toneelmatige aanpak krijgen, maken Waas en Heerschop in 2000 daadwerkelijk de overgang naar het toneel met 'Wachten op Godot' van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Eind 2000 is hij met Heerschop en Van Deudekom te zien in De Driestuiversopera van het NNT.

Naast het theater zijn de heren van NUHR ook actief op televisie: In 1994 maken ze voor de VARA met Erna Sassen de jeugdserie 'Het leven is...', een mix van muziekclips, maffe sketches, uitspraken van kinderen en vaste rubrieken. Voor de KRO werken ze mee aan het cabareteske 'Aardige mensen' (1997), met hun satirische blik op het nieuws van de afgelopen week. In NUHR-tv (AVRO, 1998) brengen ze het beste uit de eerste vijf tv-programma's. In 2002 maakt hij met De Ploeg voor de VPRO de kinderserie 'Familie van der Ploeg'.

Waas en Peter Heerschop maken tussen 1999 en 2001 deel uit van het Kopspijkers-cabaret. Met Peter Heerschop is hij ook te zien in 'De vrienden van Van Swieten', 'Najib wordt wakker' en 'Mannen van een zekere leeftijd'. Daarnaast is hij actief als als acteur in films als 'Lef' en 'Ochtendzwemmers' en met gastrollen in tv-series als 'Spangen', 'Mixed up' en 'Flikken Maastricht'.