www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Philip Walkate

Laatste nieuws
-al het nieuws over Philip Walkate

Bio.txt
Na zijn studie geschiedenis wint Philip Walkate met zijn eerste voorstelling, Alweer een dag, de Holland Casino Podiumprijs 2002. In 2005 besluit hij zich op de stand-up comedy te richten. In november 2005 wint hij de publieksprijs bij de Culture Comedy Award 2005.

Verslag Jongerentheaterdag 2004
Het laatste optreden dat we zagen was van Philip Walkate. Met stralende glimlach zingt hij een kritisch lied over Nederland. We flitsen door de tijd als Walkate eerst vertelt hoe hij zich over 27 jaar graag ziet en vervolgens via zegels likken in de jaren vijftig teruggaat naar de jaren zeventig waarin hij opgroeide en een anti-autoritaire opvoeding kreeg.

Walkate maakt 'ouderwets' actueel cabaret, hij durft moraliserend te zijn. En dat is op zich alweer verfrissend, al geldt dat niet voor zijn onderwerpkeuze: politiek, files, vrouwenemancipatie. Maar hij geeft er toch telkens een leuke draai aan. Na een liefdesliedje volgt een inburgeringscursus in wel zeer gebrekkig Engels, 'Holland in birdflight'. Daar moet je als publiek dan wel melig genoeg voor zijn. We waren in ieder geval niet de enige die het jammer vonden dat het na een half uur alweer afgelopen was.